Gazetemize özel konuşan Komite Başkanı Alptekin, zamların kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, şehrimizde hizmet sektörünün önemli yeri olduğunu, çok ciddi istihdam yarattığını ve kayda değer şekilde katma değer sağladığını vurguladı. İşletmelerin sürdürülebilirliği için desteklerin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade eden Alptekin, “Artan maliyetlerin ve zamların kontrol altına alınması gerektiğini belirttik" dedi.

SERMAYE SORUNU
İşletmelerin sermaye sorunlarına da değinen Başkan Alptekin, "Azalan ve ne zaman geri döneceği belirsiz talep ve bozulan tedarik zinciri, işletmelerde nakit ve işletme sermayesi sorunları yaratıyor. Kesinlikle sağlıklı gelir gider hesaplaması ve maliyet hesaplaması yapamaz hale geldi sektörümüz. Bu da gelir gider arasındaki eşitsizliğe sebep oluyor. Salgın bitse de yol açtığı ekonomik kriz maalesef bazı işletmelerin pandemi sonrası süreçte personel sayısında azalmaya gitmesine neden oldu. Sabit gider olarak gördüğümüz; elektrik, su ve doğalgaz giderlerimiz sabit olmaktan çıkarak çok büyük bir külfet olmaya başladı. Elektrik faturalarımız çoğu işletmemizde bırakın kirayı geçmeyi, iki katına ulaştı desek yeridir" şeklinde konuştu.

"DESTEK DEVAM ETSİN"
İşletmelere verilen desteklerin devam etmesini talep eden Alptekin, "Pandemi sürecinde kapanan ya da ciddi ciro kaybına uğrayan her kesimden işletmeye ne yazık ki şahit olduk. Verilen desteklerin istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi bu noktada önemli. Faizsiz krediler, vergi ve sigorta yapılandırılmaları gibi birçok destek sonraki süreçte de işletmelerimiz tarafından beklenmeye devam ediyor" dedi.Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi