Yaman yazılı açıklamada; “2020 yılı mali bütçesinin hazırlandığı ve kamuoyunda tartışıldığı şu günlerde vergi kanununda yapılmak istenen değişikliklere baktığımızda çalışanların yine hüsrana uğrayacağı ve 2020 yılında daha fazla vergiler ödeyeceğini görüyoruz.
Çalışanların tabi olduğu gelir vergisi ödeme kademelerinde değişiklik yapılmaması ve yüzde 40 vergi kademesi getirilmesi vergide adaletsizliği daha da büyüteceği anlamı taşımaktadır. Çalışanlara baktığımızda önümüzdeki yılda ücretlerinden hem daha fazla vergi kesintisi yapılacağı, hem yeni vergiler ile tanışacakları, hem de alışverişleri karşılığı dolaylı vergileri ödemeye devam edeceklerdir.
Ortaya çıkan bu olumsuz tablo çalışanların gelirinin azalmasına, alım güçlerinin daha düşmesine ve olmayan kemerlerinin daha da sıkılacağı anlamı taşımaktadır. Hükümetin bazı kesimlerin lehine yapmayı düşündüğü vergi düzenlemelerini, vergi aflarını çalışanlara gelince hiçbir olumlu çalışma yapılmaması çalışanların öfkesini artırmaktadır. 
Ülkemizde çalışanlar yıllar önce tasarruf yapabilen, ev alabilen, kooperatif ödeyebilen, tatil yapabilen, araba alabilen bir kesimken bugün sadece karnını doyurmanın mücadelesini vermektedirler. Hükümetin ve muhalefetin bütçe görüşmelerinde çalışanlara karşı uygulanan vergide adaletsizliği göz önünde bulundurmalarını bekler ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi