Vergi ve ceza borçlarını öğrenmek, peşin veya taksitle ödeme imkanlarından yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık 2020 Perşembe gününe kadar, bağlı bulundukları vergi dairelerine şahsen ve posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay tarafından yapılan yazılı açıklamada; “7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiş, 31.12.2020 tarihinde başvurular sona erecek. 
İNTERNETTEN DE BAŞVURULABİLİYOR
Kamuoyu ve vatandaşlarımızın kanun kapsamına giren vergi ve ceza borçlarını öğrenmek, peşin veya taksitle ödeme imkanlarından yararlanmak için 31.12.2020 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine şahsen ve posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekmektedir. 

----


ANLAŞMALI BANKALAR
Öte yandan COVİD-19 pandemisi nedeniyle başvurularınızın www.gib.gov.tr adresinde yer alan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapılması ve ödemelerde de kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu tekrar hatırlatmak isteriz.
YOĞUNLUK YAŞANMAMASI İÇİN 
Açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi; “7256 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı birimlerine bu güne kadar yaklaşık 80 bin başvuru olduğu halen yoğun bir başvuru trafiği sürmektedir. 
Covid-19 salgınının yaşandığı bu süreçte vergi dairelerinde yaşanan yoğunluktan kaynaklı olarak mümkün mertebe başvuruların, elektronik ortamda yapılması hem çalışanlarımızın hem de mükelleflerimizin sağlığı açısından çok büyük önem arz etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi