- Şevval GEÇİN'in özel haberi -

Önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomiye önlem, TL’ye destek paketi döviz ve altında sert düşüşe neden oldu. Önceki gün 18.40 TL’ye kadar yükselen dolar kuru 12 TL’nin altını gördü, 20.79 TL’ye kadar çıkan Euro ise 13 TL’ye kadar geri çekildi. Altın fiyatları da sert düşüşle 1062 TL’den 643 TL’ye geriledi. Dövizde dalgalanmalar yaşanırken Bakanlık ise bu fiyatları korumak için çalışma gerçekleştireceklerini kamuoyuna duyurdu. Öte yandan dövizdeki sert düşüşüyle ilgili Sakaryalı vatandaşlar, durumun kısa süreli olacağını düşündüklerini ifade etti.

YENİDEN YÜKSELECEK

Fiyatların en kısa sürede tekrar yükseleceğini iddia eden Yaşar Erkal, “Dövizde düşüşler oldu ama ben tekrar çıkacağını düşünüyorum. Düşme sebebi faizi yükselttiğimiz zaman dövizde de kısmen düşme oluyor ancak bunun istikrarlı olacağını zannetmiyorum. Bu fiyatların en kısa sürede yeniden çıkacağını düşünüyorum. Al-sata dayalı bir durum var şu anda. Bir de biz üretim değil tüketim toplumu olduğumuz için maalesef dövizin de böyle dalgalanması ve bizim de bundan etkilenmemiz kaçınılmaz” dedi.

İNSANLAR ZARARDA

Altın bozduranların zarara geçeceğini dile getiren Firdevs Yıldırım, “Önceki gece adeta şok yaşadık. Birden düşmesini kimse beklemiyordu. Şahsen zararım ya da kârım olmadı ancak çevremdeki çoğu insanın bu şekilde zarara geçtiğini gördüm. Bu fiyatları görüp bozdurmak isteyenlerin hata yapacağını düşünüyorum çünkü özellikle de altın, gördüğü zirveyi unutmuyor. Kısa süreli bir TL değer kazanması olarak yorumluyorum. Yine de yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

POZİTİF DÜŞÜNCE OLUŞTU

TL’nin değer bulması üzerine pozitif düşüncelerin arttığını söyleyen Beytullah Bakaç, “Döviz kurlarının düşmesi aslında bizler için biraz şok etkisi yarattı. Saat farkıyla çıkan döviz kurlarını görünce millet dolar ve euroya akın etmeye başladı. Euro 20 TL’yi görecek iddiaları olunca, devlet tarafından duruma müdahale edildi. Aslında bu müdahale ile birlikte bizler düşüş beklemiyorduk çünkü 5 kez borsaya el atılmıştı. Ancak ne olduğunu tam anlamamak kaydıyla bir düşüş yaşandı. Ben uzun süreli olacağına pek inanmıyorum ancak bu müdahale ile birlikte TL’nin değer bulması sevindirici bir durum. Cumhurbaşkanımız sayesinde liramızın değer kazanması bizi Avrupa karşısında onurlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

“VAZİYET KÖTÜ”

Ekonomi ile ilgili gidişatın kötü olduğunu ifade eden Mustafa Aytaş ise “Bence fiyatlar daha çok düşecek. Azalma olmayacak. Şu anda gidişatımız çok berbat görülüyor ki zaten maaşlara zam geldi dediler ama maaşı alamadan yine zamları almış olduk. Şimdi dövizde düşüş olması, gelen zamları düşürmeyecek. Her şey zamlı. Şu anda verilen ürünler zamlı alınmış olduğu için ürün satışında da bir düşüş olacağını hiç düşünmüyorum. Vaziyetimiz şu anda kötü” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi