Komite başkanı ve üyelerinin katılımı ile online gerçekleştirilen toplantıda, bilişim ve teknolojik ürünlerde yerli üretim, döviz kurundaki artışın olumsuz etkisi gibi konular hakkında değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda, özellikle firmaların ellerinde bulunan pandemi ve kur yükselmelerinden önce ithal edilen ürünlere kur farkı uygulanmadığı ve vatandaşların bu uygun fiyatlı stoklardan faydalanması gerektiği konusu ele alındı.

Meslek Komitesi Başkanı Cemil Kaya yerli üretim teknolojilerinin çoğalması ile döviz kurundaki dalgalanmaların sektöre daha az etki edeceğine vurgu yaparak şunları dile getirdi; “Aylardır pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte duran tedarik zinciri ve üretim nedeniyle teknolojik ürünlerin fiyatları ciddi oranda artışa geçti. Döviz kurundaki ciddi artışlar ithal bilişim ürünlerinin ve aksesuarlarının da fiyatlarının artmasına neden oluyor. Bu durum tüketicileri olduğu kadar sektörümüzü de oldukça güç bir duruma sokmaktadır.”

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE STOKLAR UYGUN FİYATTA

“Ancak vatandaşlarımız firmalarımızın elinde bulunan stok ürünleri dolar kuru dışındaki fiyatı üzerinden alabilirler. Firmalarımızın ellerinde mevcut bulunan bilgisayar, cep telefonu, tablet ve aksesuar gibi ürünlere kura bağlı zam uygulanmıyor. Sakaryalı hemşerilerimiz firmalarımızın stokları azalmadan ihtiyaçları olan ürünleri kur zammı gelmeden gidermelerini öneriyoruz. Ayrıca, her zaman da dile getirdiğimiz gibi; vatandaşlarımızın teknolojik alışverişlerinde bilinen, güvenilir markalardan ve yetkili, bilgili satış noktalarından alışverişlerini yapmalarını, sadece fiyatı ucuz diye güncelliğini yitirmiş, garantisi bitmiş ürünlere de itibar edilmemesini öneriyor, bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi