Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi; üyelerine yönelik her ay gerçekleştirdiği seminer programı çerçevesinde bu ay Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nı (MARKA) konuk ederek, “Ajans,Devlet ve AB Destekleri” konusunu ele aldı.
MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı’nın sunumu eşliğinde konuşmacı olarak katıldığı seminere MÜSİAD Sakarya Şubesi yönetim Kurulu’nun yanı sıra çok sayıda üye işadamı katıldı.Şevket Kırıcı sunumunda; “İşletmelerin kuruluş kararları ve kuruluş yeri seçimi, yatırım destek ofisleri” hakkında üyeleri bilgilendirerek, yöneltilen soruları yanıtladı.

NİTELİKLİ BÜYÜYECEĞİZ
Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun; son günlerde ülkenin üzerinde ekonomik sosyal ve siyasal anlamda oynanan oyunların ve kurulan tuzakların MUSİAD olarak farkında olduklarını söyledi. Coşkun konuşmasına şöyle devam etti: “Bu oynanan oyunlara karşı diyoruz ki; üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Amacımız 2023 Türkiye’sinde ülkemizin ve şehrimizin potansiyelini tanıtmak adına MÜSİAD olarak gelişmiş bir ekonomi hedefi ile tüm faaliyetlerimize hız kazandırmaktır.Yurtdışı irtibat noktası kuruluşlar, İslam Birliği Teşkilatı üye ülkelerindeki firmalar, yerli-yabancı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler olarak ürün ve teknolojileri ticarileştirip katma değere dönüştürerek ihracat hedefine azami katkı sağlamalıyız. Özellikle Sakarya’mızın ve ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu sektörlerde markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarını, üretiminden pazarlanmasına satışından satış sonrası verilen hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan bir destek sistemi oluşturulmasını arzulamaktayız.Bu program kapsamındaki işletme markalarının uluslararası pazarlara açılmasının hızlandırılması ile uluslararası pazarlarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesini hedeflemekteyiz. Türk markalarını geliştirerek İlimizin ve ülkemizin ihracatını arttırmanın yanında, itibarını güçlendirmek ve seçilmiş marka potansiyeli taşıyan firmalar olarak çoğalmak için canla başla çalışmalıyız.Biz işadamlarına destek ve derneklerimize sunulan desteklerden faydalanma noktasında MÜSİAD olarak her türlü çalışmaya hazır olduğumuzu belirterek, bunun için sektör kurulları yapılandırma toplantılarına başlamış bulunmaktayız. İnşallah siz değerli üyelerimizin desteği ile bunu başaracak ve sermayemizi güzel ahlakla birleştirereknitelikli büyümeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi