Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir içi toplu taşıma hatlarında yeni ücret tarifelerinde yapılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pistil, “Şehrimizde hizmet sunan Belediye otobüsü, özel halk otobüsü, minibüs ve taksi dolmuş hatları ücret tarifelerinde en son Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılmıştı. Artan maliyetler neticesinde fiyatlarda güncelleme yapılması kararlaştırıldı” diye konuştu.
ULAŞIM FİYATLARI GÜNCELLENDİ
Fatih Pistil, “Diğer şehirlerde kullanılmakta olan toplu taşıma araçlarının ücret tarifelerini inceledik. Toplu taşımada artan maliyetleri göz önünde bulundurduk. Bu bağlamda 20 Nisan Perşembe günü aldığımız UKOME kararı ile yeni düzenlemeyi oluşturduk. Şehir içi toplu taşıma hatlarında 1 Mayıs Pazartesi itibariyle yürürlüğe girecek düzenlemede; Belediye otobüslerinde kısa hat 1.75 TL uzun hat 2.50 TL, minibüslerde kısa hat sivil 2.00 TL öğrenci 1.50 TL uzun hat 2.50 TL, öğrenci 2.00 TL, Taksi-dolmuşlarda indi-bindi sivil 2.25 TL, öğrenci 1.75 TL, direkt sivil 3.50 TL, öğrenci 3.00 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.
KART54 ÇAĞRISI
Belediye otobüsleri ve Özel Halk Otobüsleri’nde 1 Mayıs Pazartesi günü itibariyle nakit kullanımın kalkacağını da hatırlatan Pistil, “Kısa süre önce Belediye Otobüslerimiz ve Özel Halk Otobüslerinde nakit kullanımının kaldırılacağını ifade etmiştik. Belediye Otobüsleri ve Özel Halk Otobüslerinde kartlı binişlerde güncellenen fiyatlar kullanılacaktır. Kart54 kişiselleştirme yapılan noktalarımız Orta Garaj, Yenicamii ve Kampüs’te bulunuyor. İl genelinde 201 adet bayide kart satışı ve dolumu yapılmaktadır. Ayrıca 5 adet otomatik dolum merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. www.kart54.net internet adresinde ise tüm detaylı bilgiler yer almaktadır. Tüm vatandaşlarımızdan Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi