Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıt giderlerindeki tarihi artış nedeniyle şoför esnafının zam talebi neticesinde toplanmış ve talep görüşülerek karara bağlanmasının ardından ulaşıma zam yapıldı.

UKOME tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizde bulunan tüm özel toplu taşıma araçlarının fiyat tarifeleri (UKOME) tarafından düzenlenmiştir. Artan maliyetler sebebiyle ilgili Sakarya Esnaf Odası ve ÖHO işletmelerinin toplu taşımada yeni bir güncelleme yapılması talebi UKOME Genel Kurulunda 13.04. 2022 tarihinde görüşülerek karara bağlanmıştır. Alınan karar neticesinde olabilecek en asgari tutar UKOME tarafından düşünülerek ortalama yüzde 35 civarında fiyat güncellemesine gidilmiştir” denildi.

YENİ ÜCRETLER

Yeni zamlı tarife ile 4 lira 50 kuruş olan minibüslerin 6 lira (öğrenci 5,50 lira), 4 lira 75 kuruş olan kırmızı dolmuşların ise 6 lira 25 kuruş (öğrenci 5,75) yolcu taşımaya başlaması planlanıyor. Sakarya'da toplu taşımaya en son 25 Ocak tarihinde yürürlüğe giren yüzde 25 zam ile Kırmızı dolmuşlarda indi bindi fiyatı 3 lira 50 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, minibüslerde ise 3 lira 25 kuruştan 4 lira 50 kuruşa çıkmıştı.

Editör: Haber Merkezi