TOKİ; devlet tarafından dar ve orta gelirli ailelerin konut sahibi olmaları için kurulmuştur. TOKİ’den ev alabilmeniz için başvuru yapmanız gerekiyor. TOKİ başvuru şartları arasında maaş ve mal varlığı gibi maddi konulara dikkat edilir. Dar ve orta gelirli ailelerin faydalanması için kurulduğu için başvuru şartlarına uyan insanların ev sahibi olmalarına imkan tanınmaktadır.

TOKİ Başvuru Şartları

Ev almak isteyen dar gelirli aileler TOKİ başvurusu ile konut sahibi olabilir. TOKİ Türk vatandaşlarının konut sahibi olabileceği bir devlet kurumudur. Başvuru yapacak olanların ev almak istedikleri bölgede bir yıl yaşamış olmaları gerekiyor. TOKİ’den bir kez alabilirsiniz. Daha önce başvuru yapan ve ev alanlar TOKİ’den ev alamazlar. Üzerinize ait bir malvarlığı olması halinde de TOKİ’den ev alamazsınız.

Emekliler TOKİ Başvurusu Yapabilir Mi?

Amacı dar gelirli ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak olan TOKİ ile kolaylıkla ev sahibi olabilirsiniz. Emekliler de TOKİ’den ev almak için başvuru yapabilir ve düşük taksitler ile ev sahibi olabilirler. Ne kadar peşinat ödeneceğini ise başvuru yapanlar belirlemektedir.

TOKİ Peşinatları

TOKİ başvuru yaptıktan sonra oldukça düşük peşinatlar ile ev sahibi olabilirsiniz. Peşinatsız ev alabileceğiniz gibi peşinat vererek taksitlerinizi azaltabilirsiniz. TOKİ taksitleri de oldukça düşük olarak belirlenmektedir. Sosyal devlet anlayışı ile hayatımıza giren TOKİ dar gelirli ailelerin kolaylıkla ev almalarına imkan tanımaktadır. TOKİ’den ev almak için maaş belgelerini başvuru sırasında göstermek gerekiyor. Emekliler ise üstlerinde mal varlığı yoksa başvuru yapabiliyor.

Kolay Ev Alma Yolları

Ev almak istiyor ancak taksitleri çok geliyorsa ev almak sizin için zor olabilir. Aynı zamanda zorlaşan ekonomik koşullar ile dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları oldukça zordur. Dar gelirlilerin kolay ev alabileceği bir sosyal devlet kurumu olan TOKİ ile kolay ev sahibi olabilirsiniz. TOKİ evlerinde oturmanız için bulunduğu bölgede bir yıl yaşamış olmanız gerekiyor.

TOKİ ev almak konusunda dar ve orta gelirliler için oldukça kolaylık sağlamaktadır. TOKİ taksitleri düşüktür. Ayda sadece 300 TL gibi düşük taksitler ile TOKİ’de ev sahibi olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi