Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD'nin yeni dönem için Genel Kurul Toplantısı, New Jersey eyaletindeki Hilton Newark Airport Otel'de yapıldı. MÜSİAD'ın ABD'deki üyeleri, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi İskender Balcı ve ülkedeki Türk toplumundan davetlilerin katıldığı genel kurulda MÜSİAD ABD'nin başkanı ve yönetim kurulu belirlendi. Derneğin mevcut başkanı Mustafa Tuncer, yeniden başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu üyeleri ve derneğin temsilcileri de tanıtıldı.

KADIN MÜTEŞEBBİSLER
Mustafa Tuncer, MÜSİAD ABD'nin 5. yılına girdiğini hatırlatarak, derneğin yeni dönemine ilişkin, "Yönetim kurulu, temsilciler ve iş kurullarındaki demografik ya da profillere baktığınız zaman, genellikle fırsat eşitliği çerçevesinde, özellikle kadın müteşebbislere daha fazla yer vereceğimizi göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

"TİCARETTE BÜYÜMEYE DEVAM"
MÜSİAD ABD'nin, Türkiye ile ABD arasında 20 milyar doları aşan bir ticaret hacmi hedeflediğini bildiren Tuncer, bu çerçevede her eyalette dernek temsilcilerinin olması ve her eyaletin Türkiye'den alabileceği malzeme ve hizmetlere odaklanılması gerektiğini vurguladı.
Tuncer, "Yeni dönemde bizim temel odak noktamız, Türkiye ve Amerika arasında gündelik siyasi perspektiflerin ötesinde Türkiye'nin ürettiği en iyi hizmet ve ürünler, satabileceği hizmetler ve ürünler ne ise bunları eyalet bazında Amerika'ya satmak. Bizim yeni dönemdeki hedefimiz 'ticarette büyümeye devam' diyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi