Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Demiray, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktaroğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.
Ülkemizde en kaliteli yetişen ürünün tavuk olduğunu söyleyen Demiray, “Tavuk yumurtadan çıkıp kesim aşamasına gelinceye kadar denetleniyor. Devletin veterinerleri tarafından denetleniyor. Bağımsız laboratuvarlar tarafından kesimden önce kan örneği alınarak denetleniyor. Sektörümüzde çok hassas bir denetim mekanizması var” dedi. Demiray zaman zaman yaşanan tavuk zehirlenmelerinin ise raf ömrü ve evde pişirme kurallarına riayet edilmemesi gibi sebeplerden kaynaklandığını kaydetti.
ÜRETİMİN ÖNÜ AÇILMALI
Sakarya’da Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 23’ünün karşılandığını söyleyen Başkan Demiray, “Bölgede 20 bin kişi bu sektörde istihdam ediliyor. Yine tavukçuluk sektörü başta tarım olmak üzere birçok sektörü besliyor. Ekonomiye, ihracata büyük katkı sağlıyor. Ancak üretimin önünde hala bazı engeller var. İhracat rakamlarında yüzde 10’lardayız. Üretimin önünü kesmemek, bu konuda yaşanan sıkıntıları aşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi