Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Yönetim Kurulu üyeleri ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, program hakkında görüşmelerde bulundu.

İSTİHDAMIN DESTEKLENMESİ
Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, “Bilindiği üzere girişimci adaylarının KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden istifade edebilmeleri için, Girişimcilik eğitim programlarına katılarak, katılımcı belgesi almaları gerekmektedir. İş Kur tarafından verilecek eğitim programlarının süresi her bir grup için 32 saat olarak uygulanacak. Eğitim programları 2017 yılının Şubat ayında başlatılacak olup, her ay 25 kişilik 1 grup olarak düzenlenecek. İş Kur ile yaptığımız protokol ile girişimci adaylarına verilecek eğitim desteğinin borsanın sosyal sorumluluk görevi olmasının yanında, ilimize ve ülkemize yeni genç girişimcilerin kazandırılarak istihdamın ve ülke gelişiminin desteklenmesi anlamına geliyor” dedi.

BAŞARI HİKAYELERİ ÇIKACAK
STB Başkanı Mete, “Sakarya girişimcilik potansiyeli çok yüksek bir şehir. KOBİ'lerimiz ekonomiye yön veren önemli yapılar. Yeni girişimler, yeni işletmeler şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağladığı gibi toplumda sosyal olarak da çok önemli pozitif etkilere sahip. Devletimizin girişimcilerimizi yüreklendirmesi ve desteklemesi çok kıymetli. Şimdiden girişimci adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİĞİN ARTMASI
Çalışma ve İş Kurumu Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için Cevdet Mete ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerine teşekkür ederek, girişimci sayısının artırılmasının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İl Müdürü Tekin Kaya, ülkemizin gelişimi ve istihdamın artırılmasında yeni iş alanlarının oluşturulmasının önemli olduğunu ifade ederek, her yıl İlimizde artan oranda girişimcilik eğitim programı düzenlendiğini açılan programlara olan yoğun talep ve başvuruların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

HİBE DESTEK
Sakarya Ticaret Borsası ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün müştereken düzenleyecekleri girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarına ücretsiz eğitim imkânı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedefleniyor. Girişimcilik eğitimlerine katılan adaylara eğitim sonunda katılımcı belgesi verilmesi ve KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlandırılmaları amaçlanıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayıp işini kuran girişimcilere 50.000 TL’ye kadar hibe; 100 bin TL ise geri ödemeli destek KOSGEB tarafından verilecek. Bu destekler sayesinde girişimciler rahatça işlerini kurabilecek.

Editör: Haber Merkezi