Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kayınova, Serdar Koç, Özel Kalem Müdürü Semih Kınalı, Tescil Şefi Levent Özcan, Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Selim İnançlı ve Öğretim Görevlisi Sebahat Şahin katıldı. Heyet Hollanda’nın doğal tarım teknikleri ve teknolojiyi kullanan en büyük kırmızı turp üreticisi Yılmaz Radijts sera ziyaretinde; toprağa, güneş ışığına, suya ve tarım ilaçlarına dayanmayan yüksek teknolojili üretim tekniklerini yerinde görerek, firma yetkilisi Zülküf Yılmaz’dan bilgiler aldı. 

----


TİCARİ İLİŞKİLER
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; “Hollanda da genç girişimci bir Türk’ün başarısı bizler için gurur vericidir. Akıllı teknolojik seralar çevre dostu üretim ile dünyanın birçok ülkesine ürünlerini pazarlama, mükemmel bir başarı hikâyesi, hedefleri olan Türk’ün isterse neler yapabileceğini gösteriyor. Ziyaretimizde hassas tarım olarak da anılan sera teknolojisini yakından görme fırsatı bulduk. 

----


Firma yetkililerinden bilgiler aldık. Kazan-kazan ilişkisi içinde üyelerimizle yurtdışındaki güvenilir potansiyel partnerleri bir araya getirmek istiyoruz. İnşallah döndüğümüzde üyelerimizin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bir organizasyon düzenleyerek firmalarımızı bir araya getireceğiz.” dedi 
Sarı açıklamasının devamında seracılığın öneminin dünyada ve ülkemizde de giderek arttığını belirterek, geleceğin çiftlikleri olan seraların geliştirilmekte olan teknolojilerle gelecek yıllarda dünyayı besleyebileceğine inanıyorum ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi