Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Kayınova ve Ali Fuat Alaylı Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Üçarmak’ı makamında ziyaret ederek taslağı hazırlanan Yeni Hal Yasası üzerine istişarede bulundu.

Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kayınova ziyaret ile ilgili olarak ekonomi reformları çerçevesinde yapılacak yeni düzenlemelerle Hal Yasası yakında hayata geçirileceğini belirterek, yasanın yürürlüğe girmesiyle, gıda sektörünün etkin çalışması sağlanacağını belirterek, ziyarette sebze meyve sektöründe hallerin önemi ve Bakanlığın sektör üzerindeki etkisi hususunda önemli istişarelerde bulunulduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak Yeni Hal kanun taslağının hazırlandığı, hal esnafı ve sektördeki diğer temsilcilerin bu kanun ile daha şeffaf ve takip edilebilir olacağının bilgisini verdi. Uçarmak “Özellikle farkındalığın arttırılması yönünde kurumların çok ciddi faaliyet gösterebileceğini düşünüyorum. Ticaret Bakanlığı olarak biz köprü olmaya hazırız.” dedi.

Bakanlık ziyaretinin ardından STB Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Kayınova ve Ali Fuat Alaylı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Ticaret Bakanlığı Sebze ve Meyve Ticareti Daire Başkanı Tuğrul Kaynarca’yı ziyaretlerinde “Toptancı Halleri ve Sebze-Meyve Ticareti” ile ilgili hallerdeki ürün satışlarında ani fiyat artışları için çözüm önerileri de görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi