Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kocacık ve Yönettim Kurulu Üyeleri, Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamlar Derneğine ziyaret düzenledi. Sakarya SMMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık, pandemiden kısa bir süre önce genel kurul yapan Sakarya GİAD’ı sürecin beraberinde getirdiği olumsuzluklar nedeniyle ziyaret edemediklerini belirtirken bu vesileyle yeni dönemde Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir ve Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun dileklerini iletti.

ŞEHRİN VE ÜLKENİN MENFAATLERİ

Yönetim Kurulu Üyelerinin kendilerini tanımasıyla başlayan ziyarette, pandemi sürecinde ilişkilerin sekteye uğramasına rağmen kaldığımız yerden devam etmeye ve her iki kuruluşunda ortak amacının şehrimizin ve ülkemizin menfaatlerini gözeten çalışmaları gerçekleştirmek olduğu dile getirildi. Sakarya SMMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık, “Yaptığımız çalışmalarda şehrimizi ileri taşıyacak ve yine şehrimizin ticaretine, ekonomisine katkıda bulunacak işler yürütüyoruz. Artık her şey kayıt altında tutuluyor, dijital bir dönüşüm söz konusu, incelemeler kolaylıkla yapılıyor, bu da işlerimizi oldukça kolaylaştırıyor. Vatandaşlarımız naylon faturadan kaçınmalı, naylon faturalar firmaları büyük zorluklara sokuyor. Firmaların kayıtların tutulmasıyla ilgili hassasiyet gözetmesi gerekli.” dedi. Ayrıca Kocacık, SGK, Vergi sistemi ve ticaret kanunu üzerine bilgiler verirken özellikle geçici vergi döneminin kaldırılması üzerine yürüttükleri çalışmaları anlattı.

EKONOMİK VE SOSYAL ÇALIŞMALAR

Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir, “Üyelerimizin ticaretlerini geliştirecek ekonomik ve sosyal çalışmaları oldukça önemsiyoruz. Bu bağlamda onları farklı konularda bilgilendirecek işlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kulandı. Ek olarak kısa bir süre içerisinde GİAD Akademi adı altında üyelerine sunacağı etkinlik programı programından bahsederken Sakarya SMMMO Başkanı Kocacık’tan da üyeler için SGK, Vergi ve ticaret kanunu üzerine bir söyleşi talep etti. Talebi oldukça hoş karşılayan Ertuğrul Kocacık, “Eğitimcilerimiz ve bizler daima vatandaşlarımıza seve seve destek veririz, her zaman iş birliğine açığız. Bu anlamda SMMMO Konferans salonunu kullanabilir ve bir seminer düzenleyebiliriz.” dedi. Son olarak toplantıda, kurum ve kuruluşlardan firmalara gelen elektronik tebligatların bir çatı altında toplanarak, tek bir kurum üzerinden gönderilesinin firmaların ve SMMMO’nun işini kolaylaştıracağı ve kamu kurumları ile firmalar arasındaki etkileşimi daha sağlıklı hale dönüştüreceği fikri konuşuldu.

Editör: Haber Merkezi