Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim borcu olanlara yeni bir ödeme kolaylığı getirildi. Prim borcu olanların, ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için 1 Ekim Pazartesi gününe kadar SGK şubelerine ya da e-sigorta kanalıyla dilekçeyle başvurması gerekiyor.
YENİ FIRSAT
SGK İl Müdürü Kenan Tandoğan, “6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna geçici 19 uncu madde eklenmiştir. Geçici 19 ncu madde yeni bir af olmamakla birlikte daha önceki borç yapılandırmaları bozulanlara önemli imkanlar sağlamaktadır” dedi.
Söz konusu geçici maddeye ilişkin açıklamada bulunan Tandoğan, “Yeni düzenlemeden, 6111 sayılı kanuna göre borçlarını ödemek amacıyla kurumumuza başvurdukları halde, yeniden yapılandırma hakları 15 Haziran 2012 ve öncesinde sona ermiş olan borçlular yararlanabilecek. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin, en geç 1 Ekim 2012 tarihine kadar ünitelerimize dilekçe ile veya e-Sigorta kanalıyla müracaat etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.
31 EKİM
Kapsama giren borçlularca yapılacak başvurular üzerine, bozulmuş olan ödeme planları yeniden aktif hale getirilecek. Ödeme planları yeniden aktif hale getirildikten sonra ödemenin yapıldığı tarihe kadar her bir ay için ayrı ayrı olmak üzere yüzde 1,40 oranında geç ödeme zammı hesaplanarak 31 Ekim 2012 tarihine kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödeme yapılacak.
Öte yandan bozma işleminin yapılmasının ardından, yapılandırılan alacaklara karşılık ödenen tutarlar varsa, bu kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin en eski vadeli olanından başlanılmak üzere vadesi geçen taksitlere mahsup edilecek.
 
Editör: Haber Merkezi