SESKOP Başkanı Ali Yılmaz, “Çoğu esnafımız kredi ile borç kapatıyor. Aslında kredinin yarısını rafına koyup kar amaçlı işlerini devam ettirirse, zararını gidereceğini düşünüyorum.” dedi

Sakarya Doğu Marmara Esnaf Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatif Birliği (SESKOP) Başkanı Ali Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ve on yedi kooperatif başkanı, genel kurul ve kongre günlerini belirlemek üzere bir araya geldi.

BAŞKAN TEMİNAT VERDİ
Hükümetin pandemi sonrası genel kurulların yapılabileceğini açıklamasıyla on yedi kooperatifin de seçimlerini yapmak için tarih belirleyeceklerini ifade eden SESKOP Başkanı esnaf ve sanatkarlara verilen kredilerin mevduat faizlerinin yükselmesi konusuna da değindi.
30 Haziran’a kadar taksitlerin ertelendiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, eğer ödeme konusunda zorluğa düşüp büyük bir patlama yaşanırsa bütün mekanizmaları devreye sokup, erteleme veya faiz indirimi olmak üzere yardımcı olunacağı teminatını verdi. Yılmaz, “20 Temmuz’dan sonra net bir şekilde tabloları görüp duruma göre hareket edip tedbirlerimizi alacağız” dedi.

KREDİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başkan Yılmaz, Esnaflarımızın işlerini iyi yapmaları, hangi dönemde ve sektörde çalışıyorsa kredi kullanıp sermaye artırımına gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çoğu esnafımız aldığı krediler ile borçlarını kapatıyor, aslında aldığı kredinin yüzde ellisini rafına koyup kar amaçlı işlerini devam ettirirse zararını gidereceğini düşünüyorum.” sözleri ile esnafa tavsiyelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi