Kalay,  kota sorunu nedeniyle yüzde 30 kapasiteyle çalıştırılan fabrikanın uzun zamandır fabrikanın önemli sorunlar yaşadığını belirtti.
Fabrikanın 1953'ten beri şehir ve ülke ekonomisine katkı sağladığını anlatan Kalay, Marmara Depremi'nde büyük hasar gördüğünü ve bu yüzden faaliyetini durdurduğunu hatırlattı.
Depremin ardından fabrikanın Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından satın alındığını anımsatan Kalay, fabrikanın en büyük sorununun kota olduğuna dikkati çekti.

-''İhaleye katılan olmadı''-

Fabrikanın yüzde 30 kapasiteyle ayakta kalmayı başardığını belirten Kalay, ''Sakarya'da sorunların ana kaynağı da bu zaten. İhaleye çıktı fabrikamız. Ancak ihaleye katılan olmadı. Dolayısıyla Bank Asya ile çalışan fabrikamız, bu banka tarafından talep edildi. Bank Asya'nın fabrikayı almak için başvurusu var'' ifadelerini kullandı.
Bank Asya'nın fabrikayı satın almak için girişimde bulunduğunu dile getiren Kalay, şöyle devam etti:
''Bank Asya, fabrikamızı alarak çalıştırmak istiyor, fabrikayı çalıştırmak için BDDK'dan 3 yıllık izin aldı. Fabrikamız bu şekilde özelleştirilecek. Ben bunu destekliyorum. Bank Asya, şu anda müracaatını da yaptı. Bundan dolayı da memnunuz çünkü bizim için patron değil, işçilerimizin çalışması önemlidir.
Bu fabrika yüzde 30 kapasiteyle çalıştırılmak zorunda bırakılmasına rağmen her yıl kar ediyor. Bu karın artmasını bekliyoruz.''

Editör: Haber Merkezi