Online olarak gerçekleştirilen Bayramlaşma Töreni’ne SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları, Komisyon Başkanları ile Kurul Başkanları iştirak ettiler.
Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Kuriş; Bir bayramlaşma törenimizi daha online olarak uzaktan gerçekleştiriyoruz.
Elbette kalbi duyguların, birlik ve beraberlik kavramının ‘uzağı yakını’ olmaz diye düşünüyoruz.
Ancak bizim gelenek ve göreneklerimiz öğrendiğimiz davranışlar gereğince millet olarak yakınlaşmayı, özellikle bayramlarda kalabalık olmayı her zaman önemsemişizdir. Bu sebeple umarım eski bayramlaşma törenlerimize en kısa zamanda ulaşırız. Bu şekilde uzaktan kutladığımız son bayramımız olmasını diliyorum. Ramazan ayı toplumsal maneviyatın geliştiği, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. Ramazanın sonuna erişip bayramı kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ama biraz buruk… Bizim en kutsal ayımızda, Kudüs'te, Mescid-i Aksa’da, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı acımasız şiddet zulüm ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınadığımı ve ülkeler nezdinde kınamadan öteye gidilmesini bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, nice sağlıklı günlerde kutlamayı temenni ediyorum.”
Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da, tüm katılımcıların bayramını kutlarken aynı zamanda İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı zulme de vurgu yaparak kınadığını dile getirdi. Başkan Altuğ konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"SATSO tarihinde bayramların ve bayramlaşmaların önemi oldukça fazladır. Yıllardır tüm yönetimler tarafından sürdürülen bu gelenek, tüm SATSO camiası tarafından da fazlaca benimsenmiş ve ilimiz erklerinin de katılımıyla coşkulu bir şekilde hizmet binamızda kutlanmaya devam etmekteydi.
Maalesef salgın gölgesinde geçen son 3 bayramda da yüz yüze bayramlaşmaya hasret kaldık. Ancak teknolojinin bizlere sağladığı imkanlar dahilinde bayramlaşma geleneğimizi online bir şekilde olsa da sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Ümit ediyoruz ki; bundan sonraki en yakın bayramda salgını atlatmış bir vaziyette eskisi gibi Odamızda yüz yüze bayramlaşabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle geleneği sürdüren ve iştirak eden tüm katılımcıların Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."
Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ'un ardından sırasıyla söz alan SATSO Camiasından katılımcılar, Ramazan Bayramı’nı karşılıklı olarak kutladılar. İyi dileklerde bulunarak en kısa zamanda yüz yüze bayramlaşma temennisinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi