Sakarya’nın ekonomisini taşıyan ve lokomotif pozisyonunda bir çok firmada satınalma yöneticisi ve uzmanı olarak görev yapan profesyonellerin katılımı ile gerçekleşen programda, mesleki gelişim ve Sakarya özelinde bu gelişimin yerel faydaya dönüştürüleceği projeler ele alında.
SASAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Salihoğlu, öncelikli amaç ve faaliyetlerini; milli satınalma, eğitim, seminer, konferans, tedarikçi geliştirme ve istihbarat uygulamaları, ulusal ve uluslararası satınalma meslek platformlarında Sakarya’yı temsil etme, CV bankası ile satınalma meslektaşlarına istihdam kaynağı sağlama, STK ve Kamu kurumları ile birlikte projeler geliştirme (SATSO, SAÜ işbirlikleri) olarak sıraladı.
Milli Satınalma projesi çerçevesinde Sakarya’ya ithal edilen ve sürekliliği olan mamullerin yerli ikamesini yine Sakarya’daki tedarikçi portföyü ile sağlamayı hedefleyen projesinde Sasayder, Satınalma meslektaşlarının özellikle paranın rotasını belirledikleri pozisyonlarında Sakarya için daha fazla çaba göstermelerinin gerekliliğinin altı çizildi. Bu bağlamda SASAYDER’e katılım çağrısını yineleyen Salihoğlu, derneğin satınalma meslektaşları ve Sakarya için Türkiye’de yerelde tek platform olduğunu ayrıca belirtti. Yönetim kurulu üyeleri Orçun Kurt, Fahri Akın, Reşat Elbirlik, Ömer Lütfi Kurtez, Ömer Sayan, Erol Cihan ve Cüneyt Bal’da meslektaşlarına kendi mesleki hikayelerini ve derneğe katılım süreçlerini anlattı.
Programın devamında sunumunu gerçekleştiren Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz, satınalma mesleğinin gelişimi ve geleceği ile ilgili satınalma meslektaşlarına bilgilendirmelerde bulundu. Hüryılmaz, dijital çağın getirdiği değişime ayak uydurmanın öneme ve mesleğin rutin süreçlerinin gelecekte dijitalleşeceğine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi