Başar, devletin sunduğu imkanlardan Sapanca'daki çiftçilerin de yararlanması için çalışma yaptıklarını söyledi. Selde meydana gelen kayıpların karşılanmasında, mazot ve fındık destekleri gibi konularda oda olarak üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptıklarını vurgulayan Başar, "Çiftçilerimizin ufku açılsın, yeni ürünleri görsünler, ürün çeşidini arttırsınlar diye çevre şehirlerde düzenlenen fuarlara gitmelerine öncülük ettik." dedi.
Sapanca’nın daha önce fındık desteği almadığına dikkati çeken Başar, şunları kaydetti:  "Sapanca'ya daha önce hiç verilmeyen devletimizin verdiği alan bazlı fındık desteğini sağladık. Bu konuda mutluyuz. Bizlerin arkasında duran ve gerektiğinde önümüzü açan siyasilerimize teşekkür ediyorum. İlçemize nisan ayı içerisinde 1 milyon 282 bin lira fındık desteği ödemesi yapılacak, 200 bin liranın üzerinde ise mazot ve gübre desteği aldık. Çiftçimiz ödemelerini aldığında, bir 'Allah razı olsun.' dediğinde, herkesten çok mutlu oluyoruz."
Başar, Sapanca Ziraat Odası'nın ilçeye çok şey kattığını vurgulayarak, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'den daha fazla destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi