Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde sebze, meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti. Reyonları gezen ekipler fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, ürün gramajı, irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi.

Zabıta Müdürü Hüseyin Güreci, yaptığı açıklamada, denetimlerin rutin olarak devam ettiğini ve son zamanlarda yaşanan olaylar nedeni ile bu denetimleri sıklaştırdıklarını dile getirdi. Denetimlerin devam edeceğini belirten Güreci, “Denetimlerimizde fiyat etiketi ve kasada olan fiyat karşılaştırılması, ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediğini kontrol ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir marketin bir ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olduğu belirlendi ve ceza kesimi gerçekleşti. Denetimlerimiz devam edecek. Tüm zincir marketler denetlenecek” diye konuştu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere ürünlerin maliyet, raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırarak, ürün gramajı ve tüketim tarihlerini inceledi.

Editör: Haber Merkezi