[[y:CaQC-_st0XI]]

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen yerli mısır ürünlerinin tanıtım programına katıldı. Mısır tarlasında üretimin yerinde incelendiği programda Başkan Yüce’nin yanı sıra Konya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya Ziraat Odaları Başkanı Şener Bayraktar ve Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş katıldı. Programda 2 kat daha fazla verimli olan ve yerli üretim mısırın tanıtımı yapıldı.

----


YERLİ VE MİLLİ MISIR
Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, “Öncelikle geliştirdiğimiz yerli ve milli mısırımızın tanıtım gününe hoş geldiniz. Ülkemizde tarım en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü yaptığı çalışmalarla ülkemizin mısır ihtiyacını karşılayarak mısır ithalatının önüne geçmeyi hedefliyor.  Bu sayede ülkemize hem tarımsal hem de ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağız. Ürettiğimiz mısır ürünleriyle yüzde 95 oranında ithal ettiğimiz mısırı ülkemizde daha verimli bir şekilde üreteceğiz” ifadelerinde bulundu.

----


ÜRETMEK GÜÇ KATIYOR
Sakarya Ziraat Odaları Genel Başkanı Şener Bayraktar, “Tarla Gününün hepimize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Yerli mısırı şehrimize ve ülkemize kazandıran Mısır Araştırma Enstitüsü’nü tebrik ediyorum. Milli ve yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladığımız dönemlerden geçiyoruz. Bu dönemde bizim en büyük avantajımız ülke olarak kendi üretimimizi sağlamamızdır. Bir ülkenin boyun eğmemesinin ve güçlü durmasının en büyük temeli üretmektir. Ürettiğimiz yerli mısırla ülkemizin parasının hem dışarı gitmesini engelliyoruz hem de topraklarımızı bereketli şekilde kullanıyoruz. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve pazarlama kısmında tüm imkânlarıyla bize yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Son olarak çiftçilerimize çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum: Lütfen anız yakıp toprağımızın veriminin düşmesine ve hava kirliliğine sebebiyet vermeyin” dedi.

----


MISIR ÜRETİMİNDE ÖNCÜ ŞEHİR
Başkan Yüce; “Uzun zamandır ihmal ettiğimiz ve ülkemizin en temel ihtiyacı olan tarımın şükürler olsun değerini anladığımız dönemlerdeyiz. Ben doğduğumdan beri toprağın içinde büyümüş ve tarımın değerinin farkında olan biriyim. Toprak her şeyin başı. Mevlam bereketli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeyi bizlere nasip etsin. Her zaman söylediğim gibi Sakarya Türkiye’de tarımın en önde gelen şehirlerinden biri olmaya devam edecek. Tarıma verdiğimiz değer her geçen gün daha da artacak. Çok daha büyük başarıları gerçekleştireceğiz. Yoğun emek ve bilgi harcayarak yerli mısır üretimini gerçekleştiren ekibi gönülden tebrik ediyorum. Sakarya mısır sektöründe ülkemizde birinci sırada yer alacak” ifadelerinde bulundu.

----


“SAKARYA ÜS BÖLGESİ OLACAK”
Tarıma her zaman değer vereceğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Tarımla ilgili ciddi çalışmalarımız devam ediyor. Bazı projelerimizde sona doğru geldik. İnşallah en kısa zamanda şehrimize tarım alanında değerli projeler kazandıracağız. Bitkiler ve hayvansal üretimde çok ciddi mesafeler aldık. Tıbbi ve aromatik bitkilerde Sakarya’yı bir üs bölgesi haline getireceğiz. Aynı zamanda çiftçimizin de yanında olup pazar bulma konusunda üreticimizle birlikte hareket edeceğiz. Tarım ve yerli mısır üretimi için gayreti geçenleri yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi