Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu 2020 yılı ilk olağan meclis toplantısı video konferans eşliğinde İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz ve kurul üyelerinin katılımı ile düzenlendi.
SATSO Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Genç Girişimciler Kurulu üyesi olan Semih Çokay moderatörlüğünde gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri değerlendirilerek karara bağlandı.

----


Toplantının İcra Komitesinin Proje ve Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme bölümünde konuşan TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz, SATSO’nun Covid-19 sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalar, Genç Girişimciler Kurulu’nun faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:
Ülkemizin ve tüm dünyanın mücadele ettiği pandemi süreci sağlık ve ekonomik alanlarında önemli bir sınav veriyoruz.  Tüm dünyada kısa sürede ciddi boyutlara ulaşan bu salgın ekonomik ve ticari düzenin tüm dünyada alt üst olmasına neden oldu. Alınan tedbirlere istinaden çoğu firma kepenk kapattı. Bu süreçte girişimcilik fırsatları da ister istemez kısıtlandı.
Genç girişimciler olarak dünyanın bizlere sunduğu fırsatları değerlendirmenin önemini biliyoruz. Girişimci demek zor zamanlarda, dezavantajlı durumları kendine fırsat olarak geliştiren demektir.  Covid-19 pandemisinde tüm dünyada tedarik zinciri ciddi bir yara aldı, insanların talepleri ve ihtiyaçları hızlı bir değişim gösterdi. Bu durumlarda panik yapmadan krizleri kendimize fırsat olarak görmek çok önemlidir. Salgının yayılmasını önlemek adına alınan tedbirlerin yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte bizler de Genç Girişimciler Kurulu olarak süreci bahane etmeden projeler geliştirmeye devam ettik. Web konferanslar ile çalışmalarımızı sürdürdük. Üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde ücretsiz ve sertifikalı bir online bir eğitim vermeye başladık.

----


Odamız da bu süreçte ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Üye aidatlarının ertelenmesi, nefes ve can suyu kredisi, online toplantılar ile oda üyelerinin sağlık çalışanları için maske ve siperlik üretmesi gibi birçok konuda birebir üyeyi ilgilendiren çalışmalar yapıldı.
Bu zamanlarda en büyük temennimiz pandemi sürecini sağlıklı bir şekilde atlatmaktır. İçinde bulunduğumuz kontrollü yeni normal hayat düzenine uyum sağlayarak faaliyetlerimize yavaş yavaş dönmeyi arzuluyoruz. Özellikle artan e-ticaret hacminin girişimci dünyasına yeni fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin genç nüfusunun girişimci ruhuna yönelik girişim çeşitlerinin geliştirilmesini umuyoruz. Kontrollü yeni normal hayatın gereklilikleri çerçevesinde sunulacak tüm girişimcilik fikirlerini desteklemek isteriz. İlerleyen zamanlarda daha sağlıklı ve daha güzel çalışmalara imza atacağımız günler bizleri beklemektedir.” ifadelerini kullandı.

----


Toplantının Girişimcilik ile İlgili Değerlendirme, Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri, pandemi süreci, girişimcilik fırsatları, değişen dünya talepleri gibi birçok konuda görüş ve önerilerini belirttiler.
Pandemi sürecinin e-ticaret ve e-ihracat konularının önemini artırdığını belirten kurul üyeleri, girişimcilik çeşitlerinin artırılması ile gençlerin daha fazla etkin hale gelebilmesinin mümkün olduğunun altını çizdiler. Bu süreçte girişimcilere yönelik desteklerinde artmaya devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

Editör: Haber Merkezi