GL Platform tarafından düzenlenen Sakarya 3. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, üreticinin yüzünü güldürecek.
Ziyaretçiler yeni çiftlik ekipmanlarını ve sektördeki son yenilikleri inceleme imkanı bulurken, verilen siparişler de üreticiyi sevindirecek. Hem sektör temsilcileri ve hem de üreticiler fuardan memnun ayrılacak. Ayrıca fuar, Sakarya ekonomisine de can suyu olacak. Dört gün boyunca konaklama, ulaşım ve gıda sektörü başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerine fayda sağlanacak.

MODERN TARIM BASAMAĞI
Sakarya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, fuarın tarım ve hayvancılığın gelişmesi, yeni teknolojilerle buluşması, ürün kalitesinin artırılması bakımından üreticiler için önem arz ettiğini söyledi. Candemir “Ürün çeşitliliğini, verimliliğini arttıran teknolojik gelişmeleri ve tarımsal üretim modellerini üreticiye topluca sunan fuar, sürdürülebilir modern tarım uygulamalarına önemli bir basamak oluşturacak, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

“FUAR ÜRETİCİNİN SESİ OLACAK”
Sakarya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz ise üreticiler için bu yılın çok zor bir yıl olduğuna dikkat çekerek “Gübre, akaryakıt ve yem fiyatları arttı. Buna rağmen ne sütte ne de ette beklenen artış yaşanmadı. Üreticiler zorda, kalbimiz kırık” dedi. Fuarların üreticinin sesi olduğunu söyleyen Tınmaz “Bu doğrultuda tüm zorluklara rağmen Sakarya Tarım ve Hayvancılık fuarını destekliyoruz. Üreticimizi yeni teknolojiden haberdar olması açısından fuarları önemsiyor, şehiriçi ve dışındaki fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz. İnanıyoruz ki şehrimizde gerçekleşecek olan bu fuar da üreticilerimiz için verimli geçecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi