Her yıl “İş-Sizi arıyor” ana teması ile düzenlenen istihdam fuarının bu yılki ana teması, İstihdam Seferberliği kapsamında “Burası Sakarya Burada İş Var” olarak belirlendi. SAGİF 2019 İstihdam Fuarı ile ilgili işbirliği protokolü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törenle imzalandı.

İŞ ARAYANLARA DUYURULUR; BURADA İŞ VAR
Söz konusu iş birliği protokol imza töreni Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, SGK Müdürü Erhan Çavuş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Çıplak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

FUARIN ANA TEMASI “BURASI SAKARYA BURADA İŞ VAR”
Protokol Töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, “2018 yılında düzenlenen fuara Sakarya’da faaliyette bulunan 50 ve üzerinde istihdam sağlayan 95 firma katıldı. Yaklaşık 35 bin kişi ziyaret ettiği 6. SAGİF İstihdam Fuarı’na bu yıl da yaklaşık 100 firma ile 20’ ye yakın sivil toplum kuruluşu ile kamu kurumunun katılım sağlaması ve çok sayıda ziyaretçinin iştiraki hedefleniyor.
Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan ve “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganı ile yürütülen 2019 yılı İstihdam Seferberliği işveren ve iş arayanların yararlanabileceği çok çeşitli ve alternatif fırsatlar sunuyor.
Bizler de fuar düzenleme komitesi olarak SAGİF Fuarı’nın bu güne kadar “İş-Sizi Arıyor” olan ana temasını,  istihdam teşvikleri ile milli istihdam seferberliğine dikkat çekmek ve söz konusu teşviklerden Sakaryalı işverenlerin ve iş arayanların daha fazla yararlanmasını sağlamak için “Burası Sakarya Burada İş Var” ana teması ile düzenlenmesini planladık. Bu yıl teşvikler nedeniyle katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ VE FUAR ETKİNLİĞİ GENÇLERİN İSTİHDAM ORANINI ARTIRACAK
Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Milli İstihdam Seferberliği ve 2019 yılı istihdam teşvikleri SAGİF İstihdam Fuarımızı taçlandırmış olacaktır. Zira söz konusu teşvik ve fuar etkinliğinin işgücü piyasasına girecek gençlere yeni istihdam fırsatları sunması, gençlerin ve okulların istihdam oranlarının artırması beklentimizdir.” dedi.

HEDEF EN AZ 5 BİN KİŞİ
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, “Yeni uygulamaya konulan teşviklerle, firmalarımızdan fuara kadar birçok açık işgücü talebi toplayıp, fuar boyunca iş arayanlarla eşleştirmeyi hedefledik. Bu amaçla, İŞKUR ve SGK’dan çalışanlarımız gruplar halinde firma ziyaretlerine başlamışlardır. Fuarda, temsil edilen firmaların yanı sıra temsil edilmeyen firmaların açık işgücü talepleri de ilan edilecektir. Beklentimiz en az 5.000 kişilik açık işgücü ilanı ile iş arayanların yanında olmaktır. Ayrıca, ilimizde eğitim verdiğimiz öğrencilerin bu tür etkinliklerle istihdam edilerek ilimizde kalmalarını sağlamak, iş arayanlara iş, staj arayan öğrencilere işletme bulmak fuarımızın bir başka hedefidir. Dolayısıyla, işverenlerimizi ve iş arayanları üretime, ihracata ve istihdama destek olmaları bakımından fuara katılmaya teşvik ve desteklerden yararlanarak iş imkânlarını değerlendirmeye davet ediyoruz.” dedi.
SAGİF-2019 İstihdam Fuarı imza töreninde Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, etkinlik için Kent Meydanını tahsis etmiş olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesine ve destekleri için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile diğer paydaşlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi