Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Sakarya’nın tarım potansiyelini sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koyacak bir rapor hazırlamak üzere araştırmacı olarak görevlendirdiği, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof.Dr İlkay Dellal ve Prof. Dr. Gürsel Dellal Fevziye Mahallesinde çiftçilerin sorunlarını dinleyerek not aldı.  Fevziye Mahallesinde yapılan toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol ve Teknik ekibi ile Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya ve çiftçiler katıldı.

SAKARYA ROL MODEL OLACAK
Tarım profesörleri ve çiftçilerin karşılıklı görüşlerinin aktarıldığı toplantıda Prof. Dr. Gürsel Dellal Sakarya’da tarım sektörünün her kesimi ile görüştükleri ifade ederek “ Bu noktada çiftçilerimizin görüşleri ve kendi uzmanlık bilgilerimizle analizler yapacağız. Bir taslak rapor hazırlayarak düzenlenecek bir çalıştay ile tekrar değerlendireceğiz. Sakarya’da tarıma yönelik sorunlar, potansiyeller böylece ortaya koyulacak ve çözümler bulunarak geleceğe yönelik bir yol haritası belirlenecek. Böyle bir çalışmanın ilk gerçekleştirildiği yer Sakarya, böylece bir rol model olacak” dedi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol, toplantıya iştirak eden üniversite hocalarına teşekkür ederek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında çiftçilere bilgiler aktardı. Çiftçilerin isteklerini dinledi. Doğal afetlere karşı tarımsal ürünlerin sigorta sürelerinin dolmadan

DAHA FAZLA AKADEMİSYENLE ÇALIŞMA
Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya üniversite hocalarının aralarında bulunmasından çiftçilerin sorunlarına yerinde çözüm aramalarından dolayı çok mutlu olduklarını, bu tür çalışmaların devam ederek akademisyenlerin bölgemizde daha fazla araştırmalar içerisinde bulunması gerektiğini ifade etti. Katılımın yoğun olduğu toplantıya bilim camiasının böylesine geniş ürün yelpazesine sahip olan bölgede her çeşit tarımsal konularda akademisyenler eliyle daha fazla araştırmaların yapılmasının bölge tarımının geleceği açısından önemli bir zorunluluk olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi