Ev almak isteyenlerin en büyük dertlerinden biri de peşinat olmaktadır. Alacakları evin ekspertiz değerinin yaklaşık %25’i kadar peşinat biriktirmek birçok kişiyi zorlayabilmektedir. Dolayısı ile ev alacak olanlar peşinatsız ev alma seçeneklerine yönelmektedirler. Her ne kadar peşinat talep etmeden kredi veren bankalar da olsa da; banka kredileri ile yüklü miktarda faiz borcunun da altına girilmiş olmaktadır. Ancak Birevim, Fuzulev ve Birikimevim gibi tasarruf firmaları; hem peşinat hem de faiz talep etmeden istenilen evi alma fırsatı sunmaktadır.

Peşinatsız Ev Alma Fırsatı

Peşinatsız ev almak isteyenler; tasarruf yöntemi uygulayarak hayal ettikleri eve kavuşabilmektedirler. Bunun için doğru tasarruf planını ve zamanlamayı Birevim, Fuzulev ve Birikimevim gibi tasarruf şirketleri sunmaktadırlar. Her insan peşinat tutarını biriktirebilecek kadar gelire sahip olmayabilmektedir. Ayrıca istediği evi almak için ödemesi gereken aylık taksit tutarları bütçesine uymayabilmektedir. Bu gibi durumları ortadan kaldırabilmek için tasarruf şirketleri hem her bütçeye uyan hem de peşinat gerektirmeyen sistemler sunmaktadır. Peşinat zorunluluğu olmadığı gibi ev almak isteyenler ödeme planlarını da kendi istekleri ve bütçeleri doğrultusunda hazırlamaktadırlar. Böylece ay içerisinde tasarruf edecekleri tutarı kendileri belirlemektedirler. Gelir ve gider dengesi kurarken zorlanmamaktadırlar.

Peşinatsız Ev Alma Yolları

Peşinatsız ev alma seçeneklerine bakıldığında; tasarruf şirketleri uygun seçenekler sunmaktadırlar. Ev alacak olanlar istekleri doğrultusunda sıra tespitli sistemlere katılabilmektedirler. Bu sistemlerin mantığı ise geleneksel altın günü ile benzeşmektedir. Belirli sayıdaki kişi ile bir tasarruf grubu oluşturulmaktadır. Noter huzurunda çekilen kuradaki sıraya göre her ay düzenli taksit ödemeleri yapılırken, sırası gelen kişi de istediği evi teslim alabilmektedir. Evi ne zaman alacağı ise kişinin şansına bağlı olmaktadır. Ayrıca serbest planlı tasarruf yöntemi de bulunmaktadır. Bu yöntem ile ev sahibi olmak isteyenler; evi ne zaman teslim alacaklarını önceden belirlemektedirler. Evin değerinin yarısı taksitler ile ödendikten sonra ev teslim alınabilmektedir. Ayrıca peşinatsız ev almak isteyenlerin evlerinin değerini korumak istemeleri durumunda; konuta değer endeksli yöntem ile de ev alabilmeleri mümkün olmaktadır. Yayınlanan konut fiyat endeksi baz alınarak evin değeri güncellenmektedir.

Editör: Haber Merkezi