Pamukova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında varılan anlaşma doğrultusunda, belediye işçilerinin 1 yıl süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut GÖKDEMİR tarafından imza altına alındı.

GÖKDEMİR; EMEĞİN VE EMEKÇİNİN DOSTU İBRAHİM GÜVEN ÖVÜN
Gökdemir yaptığı konuşmada, 696 KHK ile kadroya geçen üyelerimizin o günden bugüne maddi haklarında kayıplar meydana gelmişti. Yeni sözleşmeler ile bu kayıpların giderilmesi gerektiğine inanıyor ve bunun için çaba gösteriyoruz. Müzakere kültürü ve nezaket içinde sonlandırdığımız bu toplu iş sözleşmesinde bu kayıpları telafi etmeye çalıştık. Samimiyeti, duyarlılığı ve gösterdiği gayretlerden dolayı Pamukova Belediye Başkanımız emeğin ve emekçinin dostu Sayın İbrahim Güven ÖVÜN ve ekibine teşekkürü bir borç biliriz.
KAYIPLAR TELAFİ EDİLDİ
Çalışanların ücret noktasında kendilerini taşeron olarak gördüğü, motivasyonlarını olumsuz olarak etkileyen durumun ortadan kalktığı, çalışanlara gelecek ile ilgili umut vaat eden bir sözleşme olmuştur.2 Nisan 2018 den bu yana kamu çerçeve sözleşmesinde % 4 ücret zam oranları ile enflasyonlara ezilmiş, almış olduğu maaşın alım gücü düşmüş işçilerimizin kayıplarını telafi edecek bir sözleşme olmuştur. Sözleşmede Ücret zammı olarak  % 42 oranına kadar artış yapılmıştır. Sözleşme 2021 Aralık ayına kadar olup 2022 yılı için yeni sözleşme yapılacaktır. Pamukova Belediyesi çalışanlarının ve  Hizmet-İş Sendikasına üyelerinin çalışma şartlarını daha da iyileştirmek için gayret gösterdiklerini aktardı. Sözleşmede belediye imkânlarını da gözettiklerini, sözleşmenin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

ÖVÜN; EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ
İmza töreninde konuşan Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün yaptığı konuşmada, personelimiz gecesini gündüzüne katmış Pamukova Halkına hizmet etmiştir. Alın teri dökmüştür, özellikle pandemi döneminde gösterdikleri özveri ve fedakârlıktan dolayı teşekkür ederim. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında tavır alamaya devam edeceğiz dedi. Amacımız çalışanların arasındaki ücret farklılıklarının ilk sözleşmede belli bir kısmını düzeltmiş olduk. Bundan sonraki sözleşmelerde de çalışanlarımız için daha iyi sözleşmelerin yapacağız.