Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Otomobilde dahi stokçuluk yapıyorlar" demesi üzerine Ticaret Bakanlığı denetimleri arttırdı. Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na bağlı 500 müfettişin 128'i otomotiv sektöründe inceleme başlattı.

PARA CEZASI YAZILDI
Sabah'ta yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir'de stokçuluk yaptığı tespit edilen Honda bayisine ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışlarının altını çizdi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Ayrıca tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallerin de yakından takip edildiğini sözlerine ekledi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, "Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkânlar seferber edilmektedir" ifadelerini kullanarak fahiş fiyat artışları karşısında yoğun bir mücadele sarf edildiğini vurguladı.
 

Editör: Haber Merkezi