Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri hafta sonu Antalya’da İMKON toplantısına katıldı. Müteahhitler Odası’nın kurulması, kentsel dönüşüm, sosyal medyanın aktif kullanımı gibi konuların masaya yatırıldığı toplantıda 81 ilde dar gelirlinin alabileceği konutlar üretilmesi için karar alındı. Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak kısa sürede ucuz konut üretecek, birlik üyelerinin ortak olacağı şirketi kurarak işe başlayacaklarını söyledi.

YENİ YERLEŞİM ALANLARI
“Büyük ve Güçlü Türkiye’nin inşası için çalışıyoruz” temalı toplantı sona erdi. Antalya’da gerçekleşen ve ülke genelinden müteahhitleri temsil eden STK’ların katıldığı toplantıda dar gelirliye konut müjdesi çıktı. Ülke genelinde müteahhitlerin temsilcisi konumunda ki İMKON, şehirlerde sosyal donatı alanları, eğitim kurumlarıyla yeni bölgeler oluşturulması kararı aldı. Sakarya Müteahhitler Birliği bünyesinde yeni bir şirket kurularak, ucuz konut üretecek. Çok ortaklı şirketin görevi dar gelirliyi konut sahibi yapacak büyük projeler üretmek olacak.

ÇÜRÜK BİNALARIN DÖNÜŞÜMÜ
Antalya’da gerçekleşen toplantıda müteahhitler ülke genelinde 6 milyon çürük binanın dönüşümünün hızlandırılması için girişimlerini hızlandıracak. Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “Kentsel Dönüşüm konusunda Sakarya’nın hızlanması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Yerinde dönüşüm, alan bazlı dönüşüm adı ne olursa olsun, vatandaşımızın sağlım yapılarda oturmasını sağlayacağız. Sakarya’da dönüşüm için bir çalışma başlatıldı. Hızlandırılarak sonuca varması için çalışacağız” dedi

AKTİF SOSYAL MEDYA KULLANIMI
İMKON toplantısında alınan kararlardan birisi de sosyal medyanın daha aktif kullanılması oldu. Vatandaşın doğru bilgiye hızla erişimini sağlamak için müteahhitler artık sosyal medyada daha aktif olacak. Müteahhitler Odası’nın kurulması için görüşmelerin hızlandırılması da toplantıda ele alınan konulardan birisi oldu.

BAYRAK’A PLAKET
İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektöre ve müteahhitler ailesine katkılarından Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı ve İMKON Başkan Yardımcısı Murat Bayrak’a plaket verdi.

Editör: Haber Merkezi