MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Marmara Bölgesine bağlı Şubelerin katıldığı toplantı MÜSİAD Sakarya ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD’IN KALBİ
MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, MÜSİAD’ın geniş bir aile olduğunu bu anlamda birlik ve beraberlik içinde ticaret alışverişinin öneminden bahsetti. Sektör kurullarının geniş bir ağa hitap ettiği ve ticaretin sektör kurulları üzerinden yaygınlaşacağını anlatan Coşkun, sektör kurullarının MÜSİAD’ın adeta kalbi olduğunu dile getirdi.
MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz ise MÜSİAD basım yayın ve medya sektöründe 350 üyesinin yer aldığını belirterek, sektörün ticaretteki öneminden ve kağıt fiyatlarındaki artışa rağmen 2018'de bir önceki yıla göre artış gerçekleştiğini söyledi.

REKABET GÜCÜ
Karatemiz, “Yayıncılık alanında tüm bu zor koşullara rağmen 2018'de üretilen bandrol sayısı 410 milyon seviyesinde gerçekleşmiş ve bir önceki yılın rakamı olan 407 milyon sayısını aşmayı başarmıştır. Fakat ekonomik açıdan sıkıntılı geçen süreç devam ediyor ve etkisi bir dönem daha devam edecek gibi gözüküyor. Bu zor şartlara rağmen basım-yayın sektörümüzün özelde Avrupa, genelde dünya ile rekabet gücünün var olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Bu zor şartlarda bu rekabet gücümüzü koruyacak tedbirleri almak durumundayız. Daralan iç piyasa ortamına önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan şey uluslararası rekabet gücümüzdür.” dedi.

Editör: Haber Merkezi