1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Sakarya SMMM Odası üyelerinin yanı sıra Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi Müdürü İsmail Saylağ, Vergi Dairesi Grup Müdürleri Tuncay Tekin ve Mustafa Aydın katılımları ile 1 Mart Salı günü, Demokrasi Meydanı’nda Oda Sekreteri Yıldıray Yılmaz’ın açış konuşması ardından Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Etkinlik, Sakarya SMMM Odası Hizmet binasında Muhasebe Haftası Kokteyli ile devam etti. Sonrasında mesleki ödül ve ruhsat töreni öncesi Oda Başkanı Ertuğrul Kocacık konuşmasında;

Öncelikle katılım sağlayan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş’a ve meslek mensuplarına teşekkür ederim. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğini düzenleyen ve 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 117 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 900 Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

“Toplumsal yaşamı tehdit eden pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında, Muhasebe Haftamızı kutluyoruz. Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda, ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına neden olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tamdır. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada Mali Müşavirler özel bir rol üstlenecekler. Dünya kendini bu yeni sürece hazırlarken, dünya ile entegre olan ve bunu geliştirmek zorunda olan ülkemizin bu sürece uygun adımları atması gerekiyor. Bu gelişmeler doğal olarak muhasebeden beklenti ve taleplerin de değişmesini beraberinde getiriyor. Klasik finansal raporlama anlayışı yerini yeni dönemde döngüsel ekonominin ihtiyaç duyduğu bilgilerin üretilmesi ve sunulmasına bırakacak.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.” dedi.

PLAKETLER VERİLDİ

Tören öncelikle yeni üye olan 27 meslek mensubunun ruhsatları teslim edildi. Daha sonra meslekte 50., 35. Ve 25. Yılını tamamlamış olanlara plaketleri takdim edildi.

MESLEKTE 50. YIL PLAKETİ ALANLAR

Zeki Çelebi, Mehmet Sami Çakan, Mustafa Sevim, Muzaffer Başer, Kemal Topaloğlu ve Salim Şen.

MESLEKTE 35. YIL PLAKETİ ALANLAR

Kamuran Köse, Nermin Gül, Ramiz Öz, Ahmet Çekiç, Nazım Tort, Aptullah Şen, Süleyman Turan Çeroğlu, Nurullah İn, Fedayi Dalgıç, İhsan Erkul, Dursun Ali Akbıyık, Cemil Kocacık, Suat Çokluk, Nurettin Subaşı, Cemalettin Erdem, Erhan Acar, Şenol Masacı, Cengiz Masacı ve Kamil Özkan.

MESLEKTE 25. YIL PLAKETİ ALANLAR

İsmail Emanet, Şerafettin Kılıç, Tuncer Akbayrak, H.Melih Mergavul, Hüseyin Tupal, Hacı Veli Gezici, Mehmet Küçüktekin, Belgin Özkan, Metin Koç, Aysun Başyazıcı, Ümit Kantarcıoğlu, Sevil öztekin, İsrafil Arslan, Birol Kurtar, Hayrettin Tezer, İbrahim Metin Pekçetin, Cevat Durmuş, İbrahim Kılıç, Hülya Bayraktar, Şule Bozbaş, Nevin Balcı, Zekai Durgut

YENİ RUHSAT ALANLAR 

Yusuf İnce, Pelin Fırat Erez, Ahmet Özcan, Melih Çalışkan, Ecem Kaçanlar, Müstecep Akduman, Aybüke Fidanoğlu, Burak Topçuoğlu, Emel Şen, Hamza Çoban, Bedri Öksüz, Nagihan Alkan, Sercan Emil, Sümeyra Çapa, Orhan Adıyaman, Asiye Demirel, Fatih Özkan, Hüseyin Güneş, Serap Gevher, Eren Koçyiğit, Buse Gümüşgöz, Ertan Erbayaroğlu, Gökay Gündoğdu, Özge Özmeşe, Sümeyye Şahin, Kübra Yeşilbağ ve Esra Özkan.

Editör: Haber Merkezi