Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş mısır hasadına günler kala taban fiyatın belirlenmemiş olmasının kaygılandırdığını söylerken, taban fiyatın girdi maliyetleri göz önüne alınarak netleştirilmesi çağrısında bulundu
Oda Başkanı Ateş; “Sakaryamız’da mısır hasadına günler kala, mısır taban fiyatlarının belirlenmemesi çiftçilerimizi kaygılandırıyor.
Mısır girdi maliyetleri yüzde yüzlerin üzerinde seyrederken mısır taban fiyatlarının, maliyetler göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerekir. Aksi halde bu durum çiftçilerimizi çok hüsrana uğratır. Bu yüzden Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Sakarya çiftçisi olarak buradan sesleniyoruz. Girdi maliyetlerimiz göz önüne alınarak mısır fiyatlarının belirlenmesini talep ediyoruz.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE
Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, ülkemizde çıkan orman yangınları sebebiyle çok üzüldüklerini belirterek tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Ateş ayrıca Sakarya çiftçileri olarak yardım tırları gönderdiklerini, tırların gerekli yerlere ulaştığını ve yardıma devam edeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi