“ÇÖZÜM BULUNMADI”
Mil Bayındır Sen Genel Başkan Yardımcısı Köksal Bilgetekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin son zamanlarda kanayan bir yarası haline gelen harita ve kadastro teknikerleri KPSS sınavlarından aldıkları yüksek (85-90) puanlara rağmen hala atanamamış, Kamu ve Özel sektörde istihdam yönünden bir karşılık görememişlerdir. Yaklaşan yıl sonuyla beraber puanları yanacak olan bu meslek gurubuna maalesef ne yetkili sendikalar ne de ilgili kurumlar yeterli ilgi alakayı göstermemişlerdir. 
Bu durum Mil-Bayındır Sen olarak bizi ziyadesiyle üzmüş olup, defaatle bu sorunu dile getirmemize rağmen bir çözüm yolunun bulunmaması bizleri kamuoyu açıklaması yapmaya zorunlu kılmıştır.
Harita ve Kadastro Meslek Yüksek Okulu Teknikerleri ve aynı sorunu yaşayan diğer meslek guruplarından mezun olanların her yıl istihdam sorunuyla karşılaşmaları ve gitgide büyüyen işsizler ordusu için daha önceden de dile getirdiğimiz kalıcı çözüm arz talep dengesini kurmaktan geçmektedir.”

----


İHTİYACA GÖRE KONTENJAN
“Örnek vermek gerekirse şu an için dile getirdiğimiz meslek gurubu olan harita ve kadastro teknikerleri ile ilgili geçmiş yıllarda ülkemizde kamu ve özel sektörde ne kadar bir istihdam sağlanmış ve o yıllarda ne kadar mezun verilmiş buna bakmak kalıcı çözümün anahtarı olacaktır.
Şu an hali hazırda iş bekleyen 40 bin harita kadastro teknikeri bulunmakta iken son iki yılda sadece 64 alımın yapılmış olması uygulamadaki yanlışlığı gözler önüne sermektedir. Oysaki yetkili kurum ve kuruluşlarca meslek guruplarında ülke genelinde kamu ve özel sektördeki ortalama istihdam verileri değerlendirilerek YÖK ile istişare edilmeli ve bu verilere göre ihtiyaç duyulan meslek gruplarının yetiştirilmesine yönelik bölümler yeterli oranda kontenjan oluşturularak açılmalıdır. Genel olarak her yıl artan üniversite mezunu işsizler ordusu oluşmaması yönünde sorunun genel çözümü konusunda görüşümüz bu yöndedir.”
“ATAMA YAPILMALI”
“Mevcut durumda ise hali hazırda mezun olmuş sayıları yaklaşık 40 binlere ulaşan harita ve kadastro mezunu gençlerimize aldıkları yüksek  puanlarla atamalarının başta Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ, TCDD, İlbank, TEDAŞ, TEİAŞ, AFAD, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler vb. ilgili kurumlarca ivedilikle yapılması ellerine anahtar teslim edilmiş bu kardeşlerimize yapılacak en büyük iyilik olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi