Başkan Yüce’ye incelemeleri sırasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi eşlik etti. Başkan Yüce incelemeleri sırasında bölgede çalışan görevlilere kolaylıklar dilerken günün anısına ıhlamur ağacı dikti. 

----


PROJEMİZ İÇİN CİDDİ EMEK SARF EDİYORUZ
İncelemeleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Melen isale hattı projesinin üzerinde bulunan alanın hem İSKİ’den hem de Orman Genel Müdürlüğü’nden, Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin özel katkı ve destekleriyle Büyükşehir Belediyesi olarak kullanım ve işletme hakkını aldık. Bu alan üzerindeki kullanım ve işletme hakkımızı Orman Bölge Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde ortaklaşa yürütüyoruz. İsale hattının üzerindeki alana ıhlamur ağaçları ve akasya ağaçlarını dikeceğiz. Hemen yanlarında bir yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu olacak. Bunların hemen ortasında ise tamamen tıbbi ve aromatik bitkilerin yer alacağı bir mekan inşa edeceğiz. Burada nane, melisa, kantaron, ekinazya ve kuşburnu gibi hem tıbbi hem de aromatik bitkilerin ekimini gerçekleştireceğiz. Projemizi takriben 70 kilometrelik bir alanda gerçekleştireceğiz. Toplamda 4 bin dekar alanda gerçekleştireceğimiz projemiz için ciddi emek sarf ediyoruz. Burada atıl durumda bulunan alanı ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendiriyoruz” dedi.

----


APİTERAPİ MERKEZİNİ KURACAĞIZ
Projenin detaylarını açıklamaya devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Bunların yanı sıra her 10 kilometrede bir arı kovanları yer alacak. Böylelikle organik bal üreteceğiz. Tamamen organik tarımı benimsediğimiz projemizde tüm kullandığımız gübreler organik tarım gübreleridir. Bunların arasında yeni bir tesis yapma projemiz var. Oraya apiterapi merkezi kuracağız. Yani arı ve arı ürünleri ile tedavi merkezi kuracağız. Polenle, arı zehri ve arı sütü ile tedavi merkezlerini oluşturacağız. Bunun yanı sıra kozmetik sanayiye de katkı sunacağız. Buradaki merkezde kozmetik sanayide kullanılmak üzere esansiyel yağlar çıkartacağız. İnsan sağlığını katkı ve takviye olacak çalışmaları da yine bu alanda gerçekleştireceğiz. Bu düşüncelerle projemizin evvela Sakarya’mıza ülkemize ve dünya insanlığına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi