TÜMSİAD Şubesinde “Belirsizlik ortamında şirket yönetimi ve kurumsallaşmanın faydaları” konulu toplantı yapıldı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya TÜMSİAD şube başkanı Ahmet Ölmez, yönetim kurulu ve dernek üyesi işadamları katıldı.

İLİM VE ÖNGÖRÜ
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi konferans salonun da düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, yönetimin en önemli fonksiyonunun belirsizlikle mücadelede olduğunu belirterek, “Belirsizlik problemini bilimle, ilimle, öngörüyle ve tecrübeli insanların tecrübesiyle çözmeye çalışmalıyız” dedi.

KURUMSALLAŞMA HİKÂYESİ
“Bugün belirsizlik ortamında karar verme ile ilgili bilimsel yöntemler var” diyen Can, Kurumsal bir yapıya kavuşamazsak, yazılı çizili hale getiremezsek, şirketimizi uzun vadede yönetemeyiz. Kurumsallaşma nasıl olacak? Bununla ilgili hazır kesin çözümler, reçeteler yok. Her İşletme, her şirket kurumsallaşma hikâyesini kendi yazacak. Uzun ömürlülüğün sırrını kurumsallaşmada aramak gerek. Belirsizlikle mücadelenin en etkili anahtarı kurumsallaşmadır.” Diye konuştu.

FİNANSAL DİSİPLİN
Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Esra Dil ise, işletmelerin ömürlerinin her geçen gün kısaldığına dikkat çekerek, “Türkiye ortalaması 7,5 yıla kadar indiğini gösteriyor. Bizim yaptığımız araştırmaya göre ise şirketlerin uzun ömürlü olabilmesi için ilk önce çok ciddi finansal disiplin gerekiyor.” dedi.

ŞEFFAFLIK
TÜMSİAD Şube Başkanı Ahmet Ölmez ise, şirketlerin varlıklarını sürdürebilmesi için sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirterek; “Şirket sahipleri ve ortakları şeffaf olmalı, şirketlerimiz sadece bizim değil aynı zamanda devletin ve çalışanlarındır. İşlerimizi yönetirken kendi kusurlarımızı ve kaybettiklerimizi de masaya yatırmamız lazım.” dedi.

Editör: Haber Merkezi