Sakarya Ticaret Borsası 1. Canlı Hayvan Ham Deri Et Ve Et Ürünleri Toptan Ticareti Meslek Komitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Özerdem'i ziyaret etti. Ziyaretin gündemini, sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri oluşturdu.

GÜMRÜKTE SIKINTI
Yönetim Kurulu Üyesi Levent Ali Kopal, “Üreticilerimiz sorun yaşamaktadır. Ziyaret amacımız, sorunlarımızı aktarmak ve birlikte çözümler üretmektir. Besici üyelerimizin yaşadığı sorunların başında, ithal hayvanların millileştirme süreci, küpelenmesi geciktikçe üreticimiz mağduriyet yaşamaktadır. Bu sorun bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir. Üreticilerimizin yaşadığı bir diğer sorun ise çiçek aşılarının sevk raporunda olması zorunluluğudur. Bu zorunluluk ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

“SORUNLAR İSTİŞARE İLE ÇÖZÜLÜR”
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ali Ulvi Özerdem, “Et sektörü, mevzuatı sürekli yenilenen sektör. Bu sebeple sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sorunlar ancak istişare ile çözülebilir. Sizler bu noktada köprü görevi yapmaktasınız. Sizler bizlere sorunları ilettikçe, çözüm için bizler de gerekeni yapacağız” dedi.

KOBAL: ORGANİZE OLMALIYIZ
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Ali Kopal, “Sorunların çözümü için bizlerle yaptığı işbirliği için Özerdem’e teşekkür ederiz. Bizlerin de artık Avrupa’daki gibi organize olmamız şart. Organize olduğumuz taktirde hem maliyetlerimiz düşer hem daha güçlü birlik haline geliriz. Birlikten kuvvet doğar” diye konuştu.

KATILANLAR
Ziyarete Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Ali Kopal,  Meclis Üyesi Cevdet Çakır, Komite Üyeleri; Gürsel Baltacı, İmran Kartal, Kazım Kaçmaz ve Zübeyir Bozkır katıldı

Editör: Haber Merkezi