Kış Kampları kapsamında Akıllı Tarım ve Çevre temalı kamp Sakarya’da düzenlendi. Kampta yaklaşık 150 öğrenci; akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinlikler gerçekleştirdi

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğünde gerçekleşen ve 30 Ocak–3 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 150 öğrencinin istifade ettiği kamp gençler için dolu dolu geçti.

ÖNEMLİ İSİMLER

TAGEM Genel Müdürü, Dr. Metin Türker’in açılış dersi ile başlayan kampa Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Danışmanı Prof. Dr. Nihat Gültekin, SAÜ Rektör yardımcısı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ali Oktar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, ilgili kurum yöneticileri ve ülkenin farklı illerinden ve Sakarya’dan katılım sağlayan 150 öğrencinin katılımları ile başladı.

Programda TAGEM Genel Müdürü Metin Türker, TÜBİTAK BİLGEM Müdürü Erkan Dilaveroğlu, TARM İdari Koordinatörü Ömer Yılmaz, TV yapımcısı Serdar Kılıç ve akademisyenler; Bakan Danışmanı Prof. Dr. Nihat Gültekin, İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, FSMVÜ'den Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Şule Ertan Ela, Tarım Teknolojileri ve AR-GE Direktörü Mustafa Atalar, gibi birbirinden değerli hocaların sunumları ile katılımcılara önemli bilgiler verildi.

Kampta ayrıca TRT sanatçısı İlker Gökkaya konseri ile öğrencilere sürpriz bir moral akşamı düzenlendi. Çiğ köfte partisi eşliğinde sıra gecesi eğlencesinde, öğrenciler gönüllerince stres atıp halaylar çekerek eğlendiler. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan TRT Belgesel’in tanınan yüzü, maceracı Serdar Kılıç “Doğa ve Yaşam” üzerine ilgi çekici sunumuyla sahnedeydi.

ŞEHRİ KEŞFETTİLER

Kamp süresince gençler ayrıca bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da buldular. Tematik gezi kapsamında öğrenciler Geyve –Alifuatpaşa beldesinde bulunan Alifuat Cebesoy’un mezarını, kaldığı evi (Alifuatcebesoy Müzesi) ve tarihi Alifuatpaşa Köprüsünü rehber eşliğinde gezdiler. Gezi sonrası Geyve Yöresel Üretim Merkezinde Geyve Belediyesince verilen kahvaltıda buluşan öğrenciler üretim merkezini gezdiler ve alışveriş yaptılar. Daha sonra Taraklı Belediyesince ikram edilen öğle yemeğinde buluşan gençler, Taraklı ilçesinde tarihi mekanları, Yunus Paşa camii, hisar tepesi, Taraklı çarşısı,7 asırlık çınar, değirmen, çamaşırhane ve tarihi hamamı gezerek bol bol fotoğraf çektirip öz çekim yaptılar.

Kamp boyunca öğrencilerin dersleri Arifiye Belediyesine ait, Seyfettin Kubilay Kültür Merkezinde gerçekleşti. Öğrencilere, Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğünde Sakarya’nın meşhur yemeği ıslama köfte ve kabak tatlısı da ikram edildi.

ZİYARETLER, EĞLENCE VE SÜRPRİZLER

Akıllı Tarım ve Çevre Kampına katılan öğrenciler "Gönül Bağı Etkinlikleri" kapsamında Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneğin de engelli bireyler ile bir araya gelerek onlarla sohbet ettiler ve hep birlikte Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrasının konserine katıldılar.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesini ziyaret eden gençler gazi ve şehit yakınları ile buluştu. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün kabrini ve Sakarya şehitliğini de ziyaret eden gençler, şehitlerimizi dualarla andıktan sonra, şehit aileleri ve gaziler ile Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğündeki yemekte bir araya geldiler.

Kamp süresince öğrencilere yönelik Bilgi Yarışması ve Masa Tenisi turnuvaları düzenlenerek, dereceye girenlere madalya ve ödülleri takdim edildi. Ayrıca kampa katılım sağlayan tüm öğrencilere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesince de hediyeler verildi.

Kampın son günü yine dolu dolu geçerken, sürprizlere de sahne oldu; Kampın son gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tematik Kış Kampları Kapanış Programı'na yönelik 15 ile ve tüm ülke gençliğine hitaben bir video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı kamptaki öğrencilere aynı anda izlettirilirken, bu sürpriz gençlerden büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi