Karasu Limanı’ndan Gazi Metal’in ilk ihraç ürünü rolo sacını yükleyen Panama bandıralı, 22 bin 718 grostonluk gemi 16 Ocak günü Karasu limanına giriş yaptı. 180 metre uzunluğundaki CieloDi Tokyo kayıtlara Karasu’dan ihraç malı yükleyen ilk gemi olarak tarihe geçti.
Limanın geçici olarak hizmete açılmasıyla ana mendireğin “müzvar” tabir edilen noktasından içeriye giriş yapan gemi Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri tarafından “Gümrük kapısından girdiği” şeklinde rapor tutuldu. Bu rapor aynı zamanda Karasu Limanının resmen işletmeye alındığını belgeliyor.

İLK İHRACAT
İnşaat faaliyetlerine başladığımız 2015 yılının dokuzuncu ayından itibaren artık sonuçlandırmış durumdayız diyen Liman Müdürü Gökçen Erdem;“Gerekli izinleri aldıktan sonra 16 Ocak tarihinde limanımıza ilk gemimiz yanaştı. Gemiye yüklemeyi yaptık ve 8 bin ton rulo saç yükledik. Gemi bu yükle beraber Amerika ya yola çıkacak. Bu gemiyle beraber Sakarya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek deniz yoluyla ilk ihracatımızı da gerçekleştirmiş olduk” dedi.

“KARASU İÇİN BÜYÜK KATKI”
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu;“Yıllardır beklediğimiz an bu gün gelmiş bulunuyor. İlimizin ve ilçemizin, ekonomik düzeyini yükseltecek olan, Karadeniz’in en büyük limanlarından olan Karasu limanımız bu gün tarihi bir günü yaşayarak İlçemizden ilk deniz yoluyla ihracatımızı gerçekleştiriyor. Limanın faaliyete geçmesiyle birlikte Karasu ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyiz” dedi.

KAPTAN MEMNUN AYRILDI
Gemi Kaptanı Noel B. Dajay; “Bu limana ilk gemi olarak gelmekten büyük onur duydum gurur duydum, Karasu da yapılmış olan ilk liman ve tüm olanaklara sahip. Buradaki insanların dayanışması ve işbirliği bizleri de oldukça memnun etmiştir. Buraya geldiğimden dolayı da çok memnunum ve verdiğiniz hediye için de teşekkür ediyorum” dedi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kaptana seramik üzerine yapılmış liman resmi bulunan plaket verdi.

Editör: Haber Merkezi