Bu yazıyı yazmamızın amacı elbette cinsiyetçilik gibi bir şey değil. Ancak bazı arabalar var ki kadınların ellerinde erkeklerde olduğundan çok daha güzel duruyorlar. Kadınların o arabalara bakışlarıyla birlikte bu yazıda bahsedeceğimiz arabaların kadınların kullanmasıyla bir o kadar daha güzel olduğunu söyleyebiliriz.

Bayan için araba tavsiyesi konumuza geçmeden önce markaları nasıl seçtiğimizden kısaca bahsedelim.

Öncelikle kadınların kullanacağı arabaları seçerken genel olarak küçük araba olmasına dikkat etmeye çalıştık. Nitekim çok büyük araba modellerini kadınlar ile özdeşleştirmek nispeten daha zor olabiliyor. Ayrıca bayan için araba tavsiyesi verirken dikkat ettiğimiz bir diğer unsur ise daha çok kadınsı renklerin yakışacağı modelleri tavsiye etmek oldu. Az sonra belirteceğimiz markalara en çok yakıştırdığımız renkleri de zaten resim olarak ekledik.

Şimdi gelelim bayan için araba tavsiyelerimizin neler olduğuna.

Citroen C1

----

Kadınların diğer markalara göre daha çok tercih ettiği modelleri üreten markaların başında Citroen geliyor. Citroen’in pek çok modeli kadınlar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Bunların başında da C1 geliyor.

Citroen C1, yukarıda belirttiğimiz kriterlerin hepsini karşılayan bir model. Araç hem küçük hem de renk olarak farklı seçenekleri mevcut.

Aracın son yıllardaki modellerinde ayrıca açılır tavan, tavanla aynı ayna renkleri ve yol bilgisayarı gibi özellikleri de var.

Nissan Juke

----

Nissan’da yine Citroen gibi tasarımı ön planda tutanların tercih ettikleri bir araba markası. Çok şık ve farklı tasarıma sahip araçları piyasaya süren bir marka Nissan. Bu modeller arasından kadınların tercihine en uygun olanlarından biriyse kesinlikle Juke.

Nissan Juke, ufak iç tasarımı olan bir aracın SUV sınıfına çıkarılmış hali gibi. Bu özelliğiyle de 2010 yılında piyasaya sürüldü ve alanında ilk olarak değerlendirilebilir. Aradan geçen yıllarda Juke’a olan talebin arttığını gören rakipleri de Juke klasmanında araçları piyasaya sürmeye başladılar.

Yine de özellikle 2020 modeliyle birlikte Nissan Juke, rakiplerine göre ön plana çıkan bir araç olmayı başardı diyebiliriz.

Volkswagen Beetle

----

Bayanlar için araba önerisi deyince elbette Volkswagen’den bahsetmemek olmaz. Tek kapılı ve ufak bir model olması bir dezavantaj gibi görülebilir. Ancak arabayı alma amacına göre elbette tek kapılı araçlar da gayet tercih edilebilir araçlardır.

Nitekim Beetle da bayanlar tarafından gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek bir araç. Tasarımıyla oldukça şirin ve farklı renk seçenekleri sunuyor. Tasarımı oldukça şık bir araç olan Beetle, eski tasarımında eski model Vosvoslardaki gibi önde olan bagaj kapağını arka tarafa taşımış. Ayrıca aracın yüksek performans sunan güçlü motor seçenekleri de kullanıcıları için sunulan bir diğer özelliği olarak görülebilir.

Fiat 500

----

Yine ufak ama oldukça şirin bir araba listemizin sıradaki ögesi. Fiat 500, burada saydığımız araçlar arasında en küçük boyutlara sahip olanı.

Çok kısıtlı bir kitleye hitap etmesine rağmen oldukça şık ve Retro bir tasarımı var. Özellikle 2015 yılında üretilmiş olan Fiat 500C Anniversario modeli kesinlikle tarzını bilenlerin işi diyebiliriz.

Audi A1

----

Alman devi Audi’nin adeta iş kadınlarına hitap etmesi için ürettiği bir model A1. Lüks ve şık bir tasarımı bulunan A1, bu özelliğiyle hedef kitlesinin en başta tercih etmek isteyeceği bir model kesinlikle.

Dışarıdan küçük görünmesine rağmen aracın tasarımında iç hacmi inanılmaz ergonomik bir şekilde kullanılmış. Aracın kesinlikle dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını bindikten sonra hissedeceksiniz. Aracın her yanı, en iyi şekilde kullanılmış.

Audi A1, belki de listemizin en pahalı; ancak kesinlikle verilen ücreti hak edecek modelidir.

Editör: Haber Merkezi