Sakarya’nın kaçak sigara, tütün ve mamullerinin yanı sıra diğer gıda ürünlerinin satışı konusunda diğer illere nazaran düşük seviyelerde kaldığını, bunun güvenlik güçleriyle koordineli çalışmanın sonucu sağlandığını belirten Oda Başkanı Akdardağan, “Sakarya kaçaklığın önlenmesi konusunda yıllardır koordineli çalışmalar ile ön plana çıkmaktadır. Esnafımız ve güvenlik güçlerimizin ortak çalışmalarıyla kaçakçılık oranlarındaki düşüş bakanlıklarımızın bile dikkatini çekmiştir. Her zaman ilk gündemimiz olan kaçakçılık konusunda hassasiyetin yine sürmesini istiyoruz ve bu konuda yapılacak her çalışmaya tam destek vereceğimizi yineliyoruz.” Dedi. 
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Başkan Akdardağan, “Sigaraya son yapılan zamlar sonrasında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşamaya başlamıştır. Tabi ki her şeyin başı sağlık ve sağlıklı bir hayat için sigara kullanılmasına kesinlikle karşıyız. Ancak zamlar nedeniyle yine kaçak sigara belası karşımıza çıkmaya başlamış, merdiven altı, sokak araları ve bazı muhtelif yerlerde kendini göstermektedir. Emniyet güçlerimizden ve yerel yönetimlerimizden kaçak sigara ve ürünlere geçit vermemesini, gereken denetimleri yapmasını ve acilen önlemler almasını istiyoruz” dedi.  
VATANDAŞTAN RİCA
Kaçak sigara ve ürünlere karşı olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akdardağan, “Vatandaşlardan ricamız kaçak başta sigaraya ve gıda maddelerini tüketmesinler, sağlıklarını hiçe saymasınlar. Terör örgütlerinin mali kaynağı olan kaçak sigara hem ekonomimize, hem esnafımıza, hem de sağlığımıza büyük etki etmektedir. Şehrin bakkal esnafları olarak kaçağa her zaman karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Güvelik güçlerimizle koordinenin sürmesi ve yerel yönetimlerimizle kaçağa geçit verilmemesi konusunda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.“ dedi. 

Editör: Haber Merkezi