İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda bir yıldır süren ve mart ayı sonu itibariyle sona eren kısa çalışma ödeneği kapsamında ilimizde yapılan ödemeler ve istihdam konuları değerlendirildi. Toplantıda İŞKUR’un istihdam verileri ve istihdam teşvik, destekleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ
Yapılan toplantıda geçen yıl başlayan Kısa Çalışma ödemelerinin mart ayı sonu itibariyle sona erdiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, bugüne kadar 6 bin 545 işyerinde, 53 bin 450 çalışana yaklaşık olarak 323 milyon TL ödeme yapıldığını ifade etti. Vali Yardımcısı Emiroğlu, nakdi ödeme desteklerinin devam ettiğini belirterek, işten çıkarma yasağının devam ettiği 17 Mayıs tarihine işverenler ücretsiz izine çıkaracağı işçiler için, nakdi ücret desteğini alabileceklerini açıkladı. Toplantıda İŞKUR’un işbaşı eğitim programlarından işverenlerin yararlanabileceği hatırlatılarak, bütün desteklerden yararlanılarak normal çalışmaya geçilmesi çağrısında bulundu.

BİNLERCE KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Yapılan toplantıda Kısa Çalışma Ödeneği sonlanan işyerinin, Normalleşme desteğinde de faydalanabileceğinin altı çizildi. Yapılan toplantıda İŞKUR’un 2021 yılının üç aylık döneminde yaptığı çalışmalar da aktarıldı. Toplantıda İŞKUR’un üç aylık süre içinde 4 bin 800 kişiyi işe yerleştirdiği açıklandı. İŞKUR’un mesleki eğitime ilişkin kurs ve programlarından bu yılın ilk üç ayında toplam 2 bin 196 kişinin faydalandığı açıklandı