Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) ilk 500 büyük sanayi kuruluşun listesinde yer alan Sakarya firmalar ile ilgili değerlendirmede bulundu. 1993 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenli olarak her yıl ülkemizin en büyük 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı listede 2019 yılı verilerine göre Sakarya’dan 35 firma yer aldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, “Öncelikle bu önemli listeye girme başarısı gösteren firmalarımızı tebrik ediyor ve şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. 2019 yılı araştırmasına göre ilk 500 sanayi kuruluşu arasında Sakaryalı 35 firmamız yer aldı. Bunların arasında şubesi Sakarya’da olup Odamıza kayıtlı 26 firmamız, merkezi Sakarya’da olup Odamıza kayıtlı 7 firmamız ve Akyazı TSO üyesi olan 2 firmamız mevcuttur.  Bir önceki yıl ilk 500 sanayi kuruluşu listesine 36 firmamız girmişti.” dedi.

----

SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR
Başkan Altuğ, açıklamasında şunları dile getirdi: “Her geçen yıl ilimizden daha fazla firmanın yer alıyor olmasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Artık dünyada üreten, üretime yatırım yapan ülkeler ve şehirler ayakta kalmaktadır. Ülkeler üretim gücü ile öne çıkmaktadırlar. 2019 yılında dünyada devam eden ekonomik duraksamaya rağmen bu rapor göstermiştir ki Sakarya ekonomi dinamolarının çalışması adına üzerine düşeni yapma gayreti içerisindedir. Bizler de SATSO olarak her sene açıklanan bu önemli listede çok daha fazla Sakarya’dan sanayici görmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üyelerimizi daha fazla yatırım yapmaları için destekliyor ve ihracata çok daha fazla teşvik ediyoruz. Üretimi artırmanın sadece ekonomik değil ülke geleceğine birçok katkı sunacağının farkındayız. SATSO camiası olarak bu listeye giren sanayicilerimiz başta olmak üzere kendilerini üretmeye adamış, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine katkı veren tüm sanayicilerimize teşekkür ediyoruz.”

1 TRİLYON TÜRK LİRASI’NI AŞTI
Sakaryalı firmaların da her yıl yer aldığı ilk 500 sanayi kuruluşu araştırmasına göre; Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 yılında 878 milyar lira olan üretimden satışlarını 2019 yılında yüzde 16,4 oranında artırarak 1 trilyon liranın üzerine çıkardı. Listede 30 yıl önce ihracat yapan firma sayısı 409 iken, son yıllarda bu rakam 450’ler bandını aştı ve 2019 yılında 463’e çıktı. İSO 500’ün Türkiye sanayi ihracatı içindeki payı yüzde 42 oldu.

Editör: Haber Merkezi