Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın uygunsuzluk belirlenen damacana sularıyla ilgili raporda adı geçen 6 firmaya bakanlığın üretimi durdurma kararını ilettiklerini anlattı.
Sakarya'da 6 firmanın söz konusu raporda yer aldığını vurgulayan Erdoğan, ''Cuma günü Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklama doğrultusunda ilgili firmalara damacana üretimi durdurmaları konusunda bilgi verdik. Ekiplerimiz, firmalara giderek bakanlık kararını iletti ve damacana su üretimini durdurmaları konusunda kararı açıkladı'' dedi.

Erdoğan, firmaların kararı anlayışla karşıladığını ifade ederek, ilgili firmalara, numunelerden olumsuz sonuç çıktığı için damacana su üretimini durdurmalarını ve problemleri giderene kadar üretim yapmamaları konusundaki kararı ilettiklerini bildirdi. Bu şekilde bir bilgilendirme yaptıklarını ve herhangi bir mühürleme ya da üretimi durdurma işlemi yapmadıklarını anlatan Erdoğan, söz konusu firmaların da anlayış göstererek gerekli çalışmaları başlattığını kaydetti.

YENİ NUMUNE GÖNDERDİLER
Firmaların rapor doğrultusunda üretim sistemlerini yeniden gözden geçireceğine işaret eden Erdoğan, yeni numune sonuçların olumlu olması durumunda firmaların yeniden üretime devam edebileceğini aktardı. Erdoğan, ''Bu doğrultuda, 2 firmamız yeniden numune aldırmak istedi. Biz de derhal onların numunelerini aldık. Diğer 4 firma da numune vermeye hazır olmadıklarını ve yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti'' ifadelerini kullandı. Sakarya'nın hazır su üretimi konusunda önemli bir bölge olduğuna işaret eden Erdoğan, yeni numuneleri bakanlığa göndereceklerini dile getirdi.


ÜRETİM YAPAMAYACAK
Erdoğan, gerekli sorunların çözülerek fabrikaların yeniden üretime başladığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Toplamda 6 fabrikaya bu üretimi durdurma kararını ilettik. Bundan sonraki süreçte numunelerin sonucu gelecek. Olumlu gelmesi halinde üretime devam edecekler. Sakarya, hazır su üretimi konusunda önemli bir şehir. Türkiye üretiminin büyük bölümünü karşılıyor. Çok sayıda insan bu işten ekmek yiyor ancak burada önemli olan insan sağlığıdır. Sapanca'da 4, Geyve ve Hendek'te ise 2 firmaya bu kararı ilettik. Bu firmalar sağlık koşullarını yerine getiresiye kadar üretim yapamayacak”
 

Editör: Haber Merkezi