Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü, Arifiye ve Adapazarı Belediyesi ile yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığını belirterek, grev dahil her türlü çözümün masada olduğunu söyledi.
Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü, Adapazarı ve Arifiye Belediyeleri’nde toplam 170 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Arifiye Belediyesi’nde 51 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde masadan anlaşmazlıkla kalktıklarını ifade eden Kütükçü, “Biz arabulucu talep ettik. Arabulucu bize yüzde 10 teklif etti. 6 iş günü içerisinde greve çıkıp çıkmayacağımızın kararı belli olacak. İşçilerimize greve mi, yoksa Yüksek Hakem Kurulu’na mı gideceğimizi soracağız. Onların kararı bizim imzamızdır” dedi.
Adapazarı Belediyesi’nde bulunan 119 işçi ile belediye memurları arasında iş huzurunu bozacak farkın olduğunu dile getiren Başkan Kütükçü, “Biz eşit işe eşit ücret verilmesini istiyoruz. Adapazarı Belediyesi’nde işçiyle memur arasındaki ücret farkı en az bin TL. Belediye bize yüzde 10 teklif etti. Ayrıca senelik izin hakkımız olmak üzere idari ve sosyal haklarımızı da elimizden almak istiyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bundan önce idari maddelerde bir sıkıntı çıkmıyordu. Ancak şimdi işveren anlaşılmaz bir tutum içerisinde. İki belediyede grev dahil her tür çözümü gözönüne alıyoruz. Bizler işçilerimizin haklarını savunmak için buradayız” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi