Türkiye İhracatçılar Meclisi Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Sakarya’nın temmuz ayı ihracatı geçen yıla oranla yüzde 4.5 düştü. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, düşüşü otomotiv sektöründeki daralmaya bağladı
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, temmuz ayı ihracat rakamlarını yorumladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Sakarya'nın Temmuz ayında ihracatı, geçen aya göre %4,5 oranında düşüş gösterdiğini belirten Kösemusul, “İhracatımız 155.856,67 dolar seviyesinde gerçekleşti. Türkiye geneline bakıldığında ise ihracat temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 daralmıştır. Bu daralmada özellikle otomotiv sektöründe yaşanan yüzde 22,3'lük daralmanın etkili olduğu gözleniyor” dedi.
İlimiz ihracatındaki bu düşüşün temelinde Avrupa'da yaşanan krizin etkisi olduğuna değinen Başkan Kösemusul, “İhracat rakamlarındaki düşüşe rağmen ülke sıralamasındaki yerimiz 10. sıradan 9. sıraya yükselmiştir. Mayıs ayında ihracat rakamları çerçevesinde 12. sırada yer alan Sakarya, Haziran'da 10. sıraya temmuz ayında ise 9. sıraya yükselmiştir. Bu da gösteriyor ki ilimizin global yaşanan ekonomik krize rağmen bulunduğu sıralamayı yükseltmesi Sakarya iş dünyasının üstün gayretleri ve başarılı çalışmaları neticesinde olmuştur” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi