Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram  altın yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10:50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 1 üzerinde 999 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın bin 650 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 740 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 1 bin 670 dolardan işlem görüyor.

ALTIN ZAYIFLAYAN DOLARDAN DESTEK BULUYOR
Analistler, ABD’de son açıklanan verilerin resesyon kaygılarını artırması ile ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ultra şahin para politikasında sona gelindiği beklentilerinin doları baskıladığını ve altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Dün ABD’de açıklanan, ülkenin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ağustosta aylık bazda mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 1,3 azalarak Mart 2009’dan bu yana en hızlı düşüşü kaydetti.

Gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisi arasındaki fark, yaklaşık 3 baz puanla son 2 yılın en düşük seviyesinde bulunuyor.

TAHVİL PİYASASINDAKİ HAREKET İZLENİYOR
Bugün ABD’de toptan eşya stokları, dış ticaret dengesi ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini belirten analistler, tahvil piyasasındaki hareketliliğin de yakından izleneceğini vurguladı.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.630 doların destek, 1.700 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Editör: Haber Merkezi