Raporun büyük ölçüde tamamlandığını ve detaylarının yazılmakta olduğunu ifade eden Kösemusul, konuya ilişkin açıklamayı Eylül ayında yapacaklarını belirtti.
Çalıştayı çok önemsediklerini ve olumlu gelişmelerin yaşandığı bu çalışmayı, yaz tatilinde aceleye getirerek kaynamasını istemediklerini vurgulayan Kösemusul, “Bu konudaki lansmanı, Bakanların, milletvekillerinin ve iş dünyasının uygun olduğu bir zamanda yapmayı daha uygun gördük” dedi.
YÜZDE 60 KATILIM
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara Kalkınma Bankası’nın işbirliğiyle düzenlenen Otomotiv Çalıştayı’na katılımın yüzde 60’lar seviyesinde olduğu öğrenildi. Katılımcıların Sakarya ile sınırlı kalmadığı, İstanbul ve Ankara’dan sektöründe önemli isimlerin katkı sağladığı, ayrıca Kalkınma Bankası yetkililerinin de çalıştaya destek verdiği kaydedildi.
Hedef: yerli otomobil
Mahmut Kösemusul, Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı’nın büyük bir vizyonun ilk adımı olduğunu belirterek, “Bu projede en büyük dileğimiz yerli otomobil yatırımının yer almasıdır” dedi. 
 En büyük avantaj
‘Karasu Limanı"
Türkiye Otomobil Sanayi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, söz konusu çalıştayda Sakarya’nın otomotiv sektörü içerisinde kendisini çok iyi konumlandıracağına emin olduğunu söylemişti.
Sezer, çalıştaydaki konuşmasında şu tespitte bulunmuştu: “Karasu limanı önemli bir nokta. Çünkü otomotiv endüstrisinde lojistik konusunun hayati önemi var. Karasu Limanı bir Otoport Limanı olarak düşünülmelidir.”
“Türkiye'nin otomobilde potansiyel pazarlara uzak bir bölgede yer alıyor. Bu açıdan Sakarya'nın diğer pazarlara yakınlığı ve lojistik imkanları Sakarya'yı üretim yapılacak bir yer haline getiriyor."
 
Editör: Haber Merkezi