Akyazı ilçe tarım müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerince bölgede fındık bahçelerinde nisan ayında yapılan karanfil sayımına göre rekolte tahmininde bulunarak geçen yıla nazaran üründe artış olduğu belirtildi.
Yapılan çalışmalar neticesinde geçen yıla nazaran üründe artış olduğunu belirten ilçe tarım müdürü murat özer, müdürlüğümüzde görevli ziraat mühendislerince fındık bahçelerinde yaptıkları çalışmalarda nisan ayında karanfil sayımına göre rekolte tahmininde bulunulmuş ve fındık ocakları kırmızı boya ile işaretlendirilmiştir. Haziran ayında ise daha önceden karanfil sayımını yaptığımız ve işaretlendirdiğimiz fındık ocaklarında çotanak sayımı yapılmış olup rekolte tahmin edilmiştir. Geçen üretim yılına oranla 1000-1500 kg fındıkta artı verim sağlandığı tespit edilmiştir dedi.

1 DEKAR ALAN İÇİN 2,5 TL DESTEK
İyi bir verim için toprak tahliline dayalı gübreleme yapılaması gerektiğini de belirten ilçe tarım müdürü özer, Unutulmamalıdır ki iyi bir verim için toprak tahliline dayalı gübreleme- bakım ve besleme yapılmalıdır. Ayrıca toprak tahlilini yaptıran ve çiftçi kayıt sistemine kaydını yaptıran üreticilerimize 1 dekar alan için 2,5 tl destek verilmektedir dedi.
Sezai YOLCUOĞLU
 

Editör: Haber Merkezi